Gazete Vatan Logo

Bonzaiden ölümün olmadığı gün yok!

Her gün artan bonzai ölümlerine yenisi eklendi. 18 yaşındaki Sefa Bayburtoğlu yaşamını yitirdi. Babası “Hakim, savcı, devlet niye seyrediyor?” diye isyan etti.

İstanbul Kartal’da 4 genç, bir evde asıl adı ‘kannabionid’ olan bonzai kullandıktan sonra uykuya daldı. Gençlerden üçü uyandıktan sonra arkadaşları Sefa Bayburtoğlu’nu uyandırmak istedi. Ancak 18 yaşındaki Bayburtoğlu’nun yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. Oğlunun ölüm haberini alan baba Yusuf Bayburtoğlu, gözyaşlarına boğuldu.

Toprağa verildi

Dün evladını son yolculuğuna uğurlayan acılı baba “Daha önce oğluma bonzai satanları yakalattım. Şahsı götürdüler, bir gün sonra bıraktılar. Polis de bırakıyor, yargı da bırakıyor. Ülkesini seven hakim nerede, savcı nerede, bu gençliği seven insanlar nerede? Kimse sahip çıkmıyor, devlet niye seyrediyor” diyerek isyan etti.

O da bonzai kurbanı!

İzmit Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Çetin Şahan(30) isimli genç, 4 gün önce koma halinde bulundu. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Şahan daha sonra İstanbul’da bulunan bir hastaneye sevk edildi. Ancak kurtarılamadı. Evli ve 1 çocuk babası Şahan’ın da bonzai kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kargoyla bonzai!

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonlarda toplam 5 kilo 643 gram bonzai ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada, kargoda tespit edilen uyuşturucuların adreslerine gönderip, alıcıların gözaltına alındığı açıklandı. Yurt dışından posta ve kargo ile gelen bonzaiyi yurt içinde satan 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.