Gazete Vatan Logo
YaşamBodrum'da makilik alanda yangın

Bodrum'da makilik alanda yangın

Bodrum'da makilik alanda yangın

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Ormana sıçrayan yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Candaş: "Gürece mevkisinde yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bazı evlerin boşaltılması için vatandaşları uyardık"

Haberin Devamı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre, Dereköy Mahallesi'ndeki makilik alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve Çilekdağı ormanlık alanına sıçrayan yangına ekipler, üç yangın söndürme uçağı, iki yangın söndürme helikopteri, Muğla Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ile müdahale ediliyor.
Geniş bir alanda etkili olan yangın, Turgutreis-Bodrum karayolu Gürece mevkisindeki yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Bazı işletme sahipleri ve çalışanlarının dükkanlarındaki piknik tüplerini güvenli bölgelere taşıdığı gözlendi.
Vatandaşların da yangın söndürme tüpleri ve kovalarla katıldığı söndürme çalışmalarına, Muğla AFAD, 911 Arama, Kurtarma ve Araştırma Derneği, AKUT Bodrum ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.
Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini söyledi.
Buna rağmen ekiplerin çalışmalarını özveriyle sürdürdüğünü ifade eden Candaş, "Gürece mevkisinde yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bazı evlerin boşaltılması için vatandaşları uyardık. Yangının kısa sürede kontrol altına alınması için çevre ilçelerden takviye istenen ekiplerle çalışmalar devam ediyor." dedi.
Candaş, öte yandan söz konusu yerde yol kenarındaki bir iş yerinin bahçesinde tüp patlaması olduğunu, olayda herhangi bir hasar yaşanmadığını öğrendiklerini sözlerine ekledi.
Öte yandan, trafik polisleri yoğunluk nedeniyle tedbirlerini artırırken, jandarma ekipleri de Dereköy Kavşağı'ndan yangın yerine araçların geçişine izin vermiyor.

Bodrumda makilik alanda yangın

9 saate 50 hektarlık alan kül oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde başlayan yangın kontrol altına alınırken, havadan ve karadan soğutma çalışmaları devam ediyor.

Dereköy Mahallesi’nde başlayan yangın bir anda tüm Bodrum’u sardı. Yakaköy Mahallesi, Gürece Mahallesine kadar ulaşan alevler nedeniyle Turgutreis - Bodrum D 330 karayolu çift taraflı trafiğe kapatıldı. Yerleşim yerlerine sıçrayan yangın nedeniyle evler boşaltıldı. Yangın kontrol altına alınırken 50 hektarlık alanın yandığı öğrenildi.

Havadan karadan söndürme çalışmaları devam ediyor

Yangının başlamasıyla birlikte havadan ve karadan müdahaleler başladı. Araçların giremediği dağlık tepelere ilerleyen yangına 3 uçak 5 helikopter alevlere müdahale etti. Karadan ise yakın il ve ilçelerden gelen yaklaşık 60 itfaiye aracı, 45 arazöz, 200 orman işçisi ve çok sayıda iftaiye eri yangına müdahale etti. 112 ekipleri ise bölgede hazır bulundu.

AKUT, AFAD, 911 Arama Kurtarma Derneği seferber oldu

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşmasıyla birlikte başta AFAD olmak üzere AKUT, Muğla 991 Arama Kurtarma Derneği de seferber oldu. AKUT şapşaplarıyla yangına müdahale ederken, 911 arama kurtarma ekipleri ise evlerin boşaltılması için vatandaşlara yardım etti. AFAD ise yerleşim yerlerinde hazır bulunarak bölgede güvenlik önlemi aldı. Vatandaşla da evlerine alevler sıçramaması için hortumlar ve kovalarla yangın bölgelerinde su taşıtı.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının ardından jandarma ve Bodrum ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise bölgeye geldi. Turgutreis-Bodrum D-330 karayolu çift taraflı trafiğe kapatıldı. Yola kadar inen alevler nedeniyle yolu kapatan ekipler araçların ve vatandaşların yoldan geçmesine izin vermedi. Duman nedeniyle görüş açısının sıfır düştüğü 2 km’lik yolu çift taraflı kapatan jandarma ve polis ekipleri dumandan zehirlenmemek için maske taktı.

Beton mikserleriyle su taşıdılar

İtfaiyeye yardım etmek için çok sayıda beton mikseri su taşıyarak yangın çıkan bölgelere ulaştı. 20 kepçe ve 24 beton mikseri de yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına almaya çalıştı.

Bir anda esen ters rüzgarla birlikte gürece mahallesine dönen alevler yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Evlerin duvarlarına kadar ulaşan yangın ev sahipleri ve itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü. Birçok evin bahçesi küle dönerken bir bahçede bulunan tüplerinde patlamasıyla büyük panik yaşandı. Yangında yaralanan ve zehirlenen olmazken bölgede büyük panik yaşandı.

Kundaklama ihtimali var

Dereköyü mevkisinden başlayan yangın, Kavakdere mevkisini aşarak Çileklidağ ormanımı ulaştı. Zeytinlik ve çam ağaçlarına sıçrayan yangın Gürece Mahallesine kadar ulaştı. Yangına havadan inceleyen Muğla Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik ilk belirlemelere gören yangının 50 hektarlık alanı kül ettiğini söyledi. Yangının çıktığı bölgede kundaklama ihtimali olduğunu ise yetkililer tarafından bildirildi. Kundaklama şüphesi nedeniyle Jandarma ve polis ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.