Gazete Vatan Logo

Bizimkileri de bulun

Kayseri'de 3 çocuğun katilinin yakalanması diğer kayıp çocukları akıllara getirdi

Kayseri’de 1.5 yıl önce Ramazan Bayramı’nda şeker toplamak için evlerinden ayrılan Ahmet Tuna Tekin, Dilruba Tekin ve Türkan Ay’ın katil zanlısını bulmak için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 6 ay önce görevlendirilen ekibin olayı çözmesi yıllardır bekleyen ailelere umut oldu. Yıllardır bir umudun peşinde koşan çok sayıda aile, yetkililere çağrıda bulundu; “Bizim de çocuklarımızı bulmak için o polisler çalışsın.”

İlaydamızı bulun

İzmir’de 5 yıl önce ailesiyle birlikte gittiği piknik alanında kaybolan İlayda Taşçı, tüm çabalara rağmen bulunamadı. Kayseri’deki olayın aydınlatılması Taşçı ailesine umut oldu. Baba Saim Taşçı, “5 yıldan beri kızımızdan haber alamıyoruz. Yetkililere sesleniyorum özel ekip kızımızın bulunması için görevlendirilsin” dedi.

4 yıldır bekliyoruz

11 yaşındaki Ege Mert Çamanak ise 11 Haziran 2007’de anneannesinin Eyüp’teki evinin önünden kayboldu. Evin önündeki parkta oynamak için evden çıkan Ege Mert’ten 4 senedir bir haber yok. Baba Tuncay Çamanak, oğlunu bulabilmek için çalmadık kapı bırakmadı: “Sürekli oğlumu arıyoruz ama ne iz var ne de ses. Emniyete gidiyoruz geliyoruz bekleyin diyorlar. Nereye kadar bekleyeceğiz. Artık dayanacak halimiz kalmadı. Benim oğlum için de bir ekip oluştursunlar biz iz bulsunlar bizim de yanan yüreğimizi soğutsunlar.”

Leylamı da onlar arasın

Diyarbakır’da 9 Eylül 2009’da kaybolan 8 yaşındaki Leyla Baykuşak’ın annesi Ayşe Baykuşak da, ‘Bizim neyimiz eksik?’ diye soruyor: “Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim? Başbakan benim de Başbakan’ım. Benim de yavrumu ölü ya da diri buldursun. O özel ekip benim de çocuğumu da arasın.”

Hala başladığımız yerdeyiz

İstanbul Şişli’de 11 yıl önce kızı Çağla Tuğaltay’ı vahşi bir cinayete kurban veren anne Günnur Tuğaltay da yetkililere seslenerek “Ben 11 yıldır bekliyorum kızımın katilini bulun diye sesleniyorum ama kimse bir şey yapmıyor. Emniyete gidiyorum biz ilgileniyoruz diyorlar ama 11 senedir bir adım bile öteye gitmedik. Hala başladığımız yerdeyiz. Türkiye’de sıradan bir vatandaş olmak zor. Cumhurbaşkanı’nın memleketinde olduğu için özel ekip oluşturdular” dedi.

Haberin Devamı