Gazete Vatan Logo

‘Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor’

Beyoğlu’ndaki evinde çanta kayışıyla boğularak öldürülen müzisyen Değer Deniz’in ilk duruşması görüldü. Kardeşi, “Bir kravat takmayla iyi hal olmuyor” diye isyan etti.

‘Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor’

İSTANBUL Beyoğlu’ndaki evinde geçtiğimiz 5 Mayıs günü elleri kabloyla bağlanmış ve çanta kayışıyla boğularak öldürülmüş halde bulunan Müzisyen Değer Deniz’in katil zanlısı 17 yaşındaki tutuklu C.M.’nin İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan 1. Çocuk Mahkemesi’nde görülen dava öncesi Değer Deniz’in ailesi ve kadın örgütleri açıklama yaptı. Yenibosna Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemenin ardından 39 yaşındaki Müzisyen Değer Deniz’in tecavüze uğradığı da ortaya çıkmıştı. Olayın ardından 17 yaşında C.M. isimli bir erkek gözaltına alınmış ve cinayeti işlediği iddiasıyla tutuklanmıştı.


‘İndirimin önüne geçilsin’


Adliyenin önünde açıklama yapan Değer Deniz’in kardeşi Orhan Deniz “Erkek egemen medyanın başka bir cinayeti oldu bunlar. Fakat tüm bunlara karşılık acımız büyük olduğu gibi duruşumuz, cesaretimiz de büyük” dedi. Hiçbir çocuğun böyle bir şey yapacağına inanmadıklarını vurgulayan kardeş Deniz, “Ülkemizde bir sürü iyi hal indirimi dağıtılıyor. Bir insanın iyi halinin bu şekilde olacağını düşünmüyoruz. İyi hal indirimi almasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bir kravat takmakla iyi hal olmuyor” diye de ekledi.

Haberin Devamı