Gazete Vatan Logo

Bin kişi barışa semah dönecek

Atatürk Olimpiyat Stadı pazar günü, "Barışa Semah Dönenler"! ağırlayacak. Bin kişinin aynı anda semah döneceği gösteriyi 100 bin kişinin izlemesi bekleniyor

Radyo Barış tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek "Barışa Semah Dönenler" etkinliğine rekor katılım bekleniyor. Yurtdışından ve Anadolu'dan binlerce kişinin İstanbul'a akın etmesinin beklendiği etkinlikte, bin kişi aynı anda semah dönecek. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki etkinliği, dünyaca ünlü yayın kuruluşu National Geographic de izleyecek.

Her yıl düzenlenerek gelenekselleşen "Barışa Semah Dönenler" etkinliğinin kusursuz geçmesi için provalar da aralıksız sürüyor. Etkinlikte çok sayıda türkücü ve müzik grubu da sahne alacak.
Konser verecek olan sanatçı ve gruplar arasında Arif Sağ, Belkis Akkale, Edip Akbayram, Ferhat Tunç, Hüseyin Turan, Güler Duman, Selda Bağcan, Moğollar, Grup Kızılırmak ve Kardeş Türküler bulunuyor. Mesut Mertcan ve Yusuf Hayaloğlu'nun da şiirleriyle yer alacağı etkinlikler kapsa mında bin köye bin Atatürk büstü dağıtılacak. Radyo Barış Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Erkan bu etkinlikle, "Türkiye'deki çağdaş, demokrat tüm insanların birlik ruhunu uyandırmayı" amaçladıklarını söyledi. Geleneksel hale gelen bu etkinliklerin kendiliğinden büyüdüğünü ifade eden Erkan, "Bu, varlığın gösterisidir. Tüm bunlar barış için, demokrat, çağdaş bir ülke için" dedi.

Haberin Devamı