Gazete Vatan Logo

Bayramda hava nasıl olacak?

Yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin güneybatı (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Isparta, Burdur) kesimleri hafif sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer sis, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kıyı Ege'de 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

SİS UYARISI: Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde görülecek sis olayının oluşturabileceği olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksama vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda (Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş ve Van) yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

BAYRAMDA HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelinde, hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

Çağlar, Genel Müdürlükte düzenlediği basın toplantısında Kurban Bayramı tatili boyunca Türkiye genelinde tahmin edilen hava sıcaklıklarına ilişkin bilgi verdi.

Bayramda Türkiye'de havanın sıcak geçeceğini, Batı bölgelerinde çok hafif yağışların görüleceğini ifade eden Çağlar, arife günü ve bayramın 3. gününde Batı bölgelerinde hafif sağanak yağış beklendiğini, diğer günlerde Türkiye genelinde yağış beklemediklerini söyledi.

Kurban Bayramı'nda hava sıcaklığının uzun yıllar ortalamasının, Ankara'da 8 derece, İstanbul'da 2 derece, İzmir'de 3 derece, Antalya'da 4 derece, Samsun'da 9 derece, Erzurum'da 8 derece, Diyarbakır'da da 6 derece üzerinde olacağını belirten Çağlar, bayram tatilinde hava sıcaklığının Türkiye genelinde, mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiğini bildirdi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Batısı parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç ve doğusunda yer yer hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer hafif sis bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer hafif sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Haberin Devamı