Gazete Vatan Logo

Banksy, Botero İstanbul'da...

22 ülkeden 748 sanatçı, 3000 eser, 95 galeri İstanbul'da...

Türkiye’nin En Kapsamlı Uluslararası Çağdaş Sanat Fuarı Contemporary Istanbul, Sekizinci Yılında 748 Sanatçı, 3000 Eser, 22 Ülkeden 95 Çağdaş Sanat Galerisini Bir Araya Getiriyor!

Dün akşam gerçekleştirilen açılaşa katılanlar arasında Nil Karaibrahimgil, Bedri Baykam, Doğan Hızlan, kadir Topbaş gibi 'cemiyet' dünyasından pek çok tanıdık isim vardı.

Açılış gecesinde fuarı gezen toplam kişi sayısı 9 bini buldu.

8. Contemporary Istanbul bu sene 748 sanatçı, 3000 eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile beraber 70.000’den fazla ziyaretçiyi ağırlayacak. 2013 yılında sergilenecek işlerin toplam değeri 180 Milyon TL.

Fuarda Botero, Banksy gibi dünyanın en popüler sanatçılarının eserleri de yer alıyor.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ GALERİLERİ
Dünyanın en önemli galerileri arasında yer alan Marlborough Gallery, New York; Galerie Lelong, Paris; Andipa Gallery, London; Opera Gallery, Cenova; Galeria Filomena Soares, Lizbon; Galeria Javier Lopez, Madrid; Senda Gallery, İspanya; Michael Schultz, Almanya; Klaus Steinmetz, Kosta Rika, ve Türkiye’den Dirimart, Galerist, Galeri Mana, Galeri Nev, Pi Artworks, Rampa, x-ist katılımcı galeriler arasında yer alıyor. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı B katı bu sene özel olarak yeni/gelişmekte olan galerilere ayrılıyor.

ÖZEL KONUK: RUSYA
Türk çağdaş sanatının yanında çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlayan “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümü Rusya’dan galerilere, sanatçılara, küratörlere, sanat eleştirmenlerine ve koleksiyonerlere yer veriyor.

Haberin Devamı