Gazete Vatan Logo

Azra bebek 3 gün daha hastanede!

VAN ve Erciş başta olmak üzere çevredeki yerleşim merkezlerini vuran Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremden 47 saat sonra enkaz altından kurtarılan Azra bebek ile ondan 2 saat sonra çıkarılan annesi Semiha Karaduman’ın bugün beklenen taburcu olma işlemleri, pazartesi gününe ertelendi.

Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, Azra bebek ile annesinin sağlık durumlarının iyi olduğunu, taburcu olmalarında herhangi bir sakınca bulunmadığını, ancak ailenin talebi doğrultusunda pazartesi gününe kadar hastanede kendilerini misafir edeceklerini söyledi. Henüz 14 günlükken anne ve babasıyla misafir kaldıkları dedesi Dr. Ahmet Karaduman’ın Erciş’teki evinde enkaz altında kalan Azra bebeğin kurtarılmasından 2 saat sonra da aynı enkazdan annesi Semiha ve babaanesi Gülsaadet Karaduman da sağ olarak çıkarıldı. Prematüre doğan Azra bebek ve annesi Semiha ve babaannesi Gülsaadet Karaduman’a, Erciş’deki sahra hastanesinde gerekli tıbbi müdahale yapıldı. Azra bebeğin daha donanımlı bir sağlık kurumunda bulunması gerekince Ankara’ya götürülmesi kararlaştırıldı. Sağlık durumu iyi olan anne Semiha Karaduman da kızının yanında bulunması için uçakla Ankara’ya götürüldü.

PAZARTESİ’YE KADAR ANKARA’DALAR

Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavileri devam eden Azra bebek ile annesi Semiha Karaduman’ın sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak ailenin talebi üzerine taburcu işlemlerinin ertelendiği bildirildi. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Okumuş, Azra bebeğin tıbbi olarak taburcu olmasında herhangi bir sakınca olmadığını ve 48 saat içinde taburcu edilebileceğini daha önce söylediklerini belirterek, Azra’nın ailesi ve dedesiyle yaptıkları görüşme sonucu, minik bebeğin bundan sonraki izleniminin Sivas’ta yapılabileceğine karar vermiş olduklarını söyledi. Ailenin talebi doğrultusunda taburcu etme işlemlerini 2 gün daha ertelediklerini kaydeden Doç. Dr. Okumuş, şunları söyledi:

"Ancak babanın durumunun daha netleşmemesi nedeniyle bu sabah ailenin talebi ve bizim de olurumuz ile Azra’nın hafta sonu, iki gün daha hastanemizde annesiyle beraber misafir edilmesi kararını verdik. Ailenin kararı ve bizim kararımızla, yani psikolojik nedenlerden dolayı iki gün daha hastanede misafir edeceğiz. Anneye psikolojik destek vermeye devam ediyoruz."

Azra bebek ile annesini pazartesi günü taburcu etmeyi planladıklarını kaydeden Doç. Dr. Okumuş, "Karayoluyla veya ambulans helikopterle Sivas’a gidecekler. Sivas’ta herhangi bir hastaneye değil direk evlerine gidecekler" diye konuştu.

Haberin Devamı