Gazete Vatan Logo

‘Aynı hırsızı defalarca yakalıyoruz’

49 kişilik hırsızlık çetesi üyelerinin tutuklandıktan 4 ay sonra serbest bırakılması emniyet camiasında tepkilere yol açtı

İstanbul’da geçtiğimiz Nisan ayında yapılan baskınlarda yakalanarak tutuklanan 49 kişilik hırsızlık çetesi üyelerinin sadece 4 ay sonra serbest bırakılması ve üyelerden 8’inin başka hırsızlık olayında suç üstü yakalanması emniyet camiasında geniş yankı uyandırdı.

Hırsızlarla mücadelenin tüm hızıyla sürdüğünü belirten üst düzey bir emniyet yetkilisi, özellikle yankesicilerin cezaevinde uzun süre kalmadığını belirterek şöyle konuştu: “Yankesiciler her yakalanışından kısa süre sonra yeniden serbest kalıyor ve tekrar hırsızlık yapmaya başlıyor. Biz yine yakalıyoruz. Sonuçta hırsızlar kaç kez suç işleseler de biz gerekeni yaparız. Görevimizi yerine getiriyoruz.”

72 kişiden 47’si tutuklandı

Bir başka üst düzey yetkili de “Geçen yılki Demir Yumruk Operasyonu’nda gözaltına alınan Hacıhüsrev grubundan 72 kişinin de tutuklanmasını bekliyorduk ancak bunlardan sadece 47’si tutuklandı” dedi. Diğer bir emniyet yetkilisi de “Küçük yaştaki çocuklara zorla hırsızlık yaptırdığı iddiasıyla Murat Okay ve şebekesini yakaladık. Ancak savcılık serbest bıraktı. Daha sonra yine bu çete takip edildi ve iki ay sonra çetenin Diyarbakır’dan getirdikleri çocuklara hırsızlık yaptırdıkları tespit edildi. Elebaşı Okay ve yanındakiler tutuklandı” dedi.

İyi hırsıza tatil hediyesi!

İstanbul, Diyarbakır ve Bursa’da 24 Eylül 2007’de düzenlenen Akvaryum Operasyonu’nda Okay’ın elebaşılığını yaptığı 45 kişilik çete çökertilmişti. Küçük çocuklara hırsızlık yaptıran Okay’ın, en iyilerini motive etmek için Antalya Konyaaltı’nda 15’er gün tatile yolladığı ortaya çıktı. Okay ve adamları halen cezaevinde bulunuyor.

Haberin Devamı