Gazete Vatan Logo

Aventurin Taşı Özellikleri Nelerdir? Aventurin Taşının En Bilinen Faydaları...

Aventurin taşı doğal bir taştır ve kuvars ailesindendir. Yaygın olarak yeşil renkte olur ve kalsedon mineral sınıfında yer alır. 

Aventurin Taşı Özellikleri Nelerdir? Aventurin Taşının En Bilinen Faydaları...

Aventurin taşı adını İtalyancadaki Aventura kelimesinden almaktadır. Şans anlamına gelen bu taş sahibine enerji vermektedir. Aventurin taşının güç kontrolü sağladığı ve dişil enerjiyi de güçlendirdiği söylenir. En fazla çıkarıldığı yerler Hindistan, Rusya, Brezilya ve Şili Dağlarıdır. Uygun olduğu burçlar ise koç, başak, ikizler, boğa ve yengeç olarak bilinir. 

Aventurin Taşının En Bilinen Faydaları...

Aventurin taşı genelde refah, şans, kuvvet ve iyi talih ile özdeşleşmektedir. Gerginliği ve sinirleri aldığına inanılan aventurin taşı kişilerin iç dünyasına da mutluluk verir. Adeta bolluk tılsımı olarak da kabul edilen bu taş işlerin yolunda gitmesine de vesile olur. Üretkenliği destekler ve kararlılığı, liderliği de temsil eder. Algıyı uyandırdığı bilinen aventurin taşının öfkeyi yatıştırdığını da söylenir.

Aventurin taşı kişilerde eril ve dişil enerjinin dengelenmesinde büyük bir rol alır. Ruh halini dengeleme özelliği bulunur ve empati kurma yeteneğinin de gelişmesini sağlar. Kariyerde, aşkta ve arkadaşlıkta kazanmak isteyen kişilerin de aventurin taşı kullanması önerilir. 

Haberin Devamı

Aventurin Taşının Gerçekliği Nasıl Anlaşılır?

Orijinal olarak aventurin taşı yarı saydam ile opak arasında olur. Güneş ışığına tutulduğu zaman bu yapısını görmek mümkün olur. Kalp ve piramit gibi bir şekle sahip olan aventurin taşları genellikle opaktır. Cilalandığı zaman da çekici, camsı, yumuşak ve donuk bir yapısı olur. Aventurin taşının üzerindeki renk dağılımlarına bakarak da gerçek olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Gerçek aventurin taşlarının her yerinde eşit ve tek renk olmaz, aksine her yerinde birbirinden farklı renk derinlikleri olur. Renk eğer çok eşit ve dengeli olursa o taş sahte olabilir. Çünkü gerçek aventurin taşında kusurlu renk dağılımı olur. Doğal taşların gerçek olması kullanım aşamasında önem gösterir. Taşların faydalarından yararlanmak için o taşın gerçek olması gerekmektedir.

Aventurin Taşının Fiyatları

Doğal taşların bazıları çok yüksek fiyatlara satılırken bazıları da düşük fiyatlara satılabilir. Ayrıca taşların bulunabilirlikleri de fiyatları üzerinde etkili olur. Rengine göre aventurin taşının fiyatında değişiklik olur çünkü bazı renkleri çok tercih edilirken bazıları tercih edilmez.

Haberin Devamı

Sertlik derecesi de aventurin taşının fiyatını belirleyen özellikleri arasındadır. Taşın şekli de fiyatın belirlemesinde dikkat edilen bir özelliktir. Bazı aventurin taşları ham kütle olarak satılırken bazıları da taş olarak satışa sunulur. Taşın hangi bölgede çıkarıldığı, büyüklüğü, pürüzleri ve kolay bulunup bulunmadığına göre fiyatı değişir.