Gazete Vatan Logo

Atık taştı yol kapandı! Korkunç görüntü, TIR'ı yuttu...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atık su arıtma tesisinde setlerin taşmasıyla Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nda (TAG) atık su birikintileri yaşandı. Metrelerce uzunlukta alana yayılan ve belirli mevkilerde araç boyuna ulaşan atık su birikintisi sebebiyle TAG yolu çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Devasa atığı temizleme çalışmaları 9 saatlerdir sürüyor.

Atık taştı yol kapandı! Korkunç görüntü, TIR'ı yuttu...

 Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki bölgeye sızan devasa atığın boyutu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. İddiaya göre, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzunda bulunan atık, bilinmeyen bir nedenle sızarak TAG Otoyolu'na aktı. Yaşanan sızma sonucu yol çift taraflı trafiğe kapatılırken, atık arasında mahsur kalan bir tırın şoförü itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

TAG Otoyolu'ndaki trafiğin aksamasına neden oldu ve facianın eşiğinden dönülen atığın devasa boyutu günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ne ait atık havuzunda bulunan binlerce metreküp atığın yüzlerce metre yükseklikten TAG Otoyolu'na aktığı dikkat çekti. Atık nedeniyle yol ortasında mahsur kalan tır da günün ilk ışıklarıyla görüntülendi.

Yaşanan olay sonrası bölgeye sevk edilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, OSB İtfaiyesi, ilçe belediye ekipleri, kara yolları ve AFAD ekipleri, TAG Otoyolu'nu kapatan atığı temizlemek ve yolu tekrar trafiğe açmak için gece saat 22.00 sıralarında çalışma başlattı. Teyakkuz haline geçen kentteki pek çok kuruma ait ekipler, 30 civarında iş makinesi ile yolu kapatan atığı belirlenen noktaya boşaltmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Gün içerisinde tamamlanması planlanan temizleme çalışmalarının ardından TAG Otoyolu'nun Gaziantep batı ve kuzey gişeleri arasındaki kısmı tekrar trafiğe açılacak. TAG Otoyolu'nun aksayan kısımlarındaki trafik akışı ise alternatif yollarla sağlanmaya çalışılıyor. 

 

‘ATIK SUYUN KİMYASAL RİSKİ YOK’

Gaziantep Valisi Davut Gül, atık suyun taşkın yaptığı alana gelerek incelemelerde bulundu. Vali Gül, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, atık havuzunun taşması nedeniyle olayın meydana geldiğini söyledi. Vali Gül, atık su birikintisi sonucu yolda çok fazla çamur oluştuğunu ve atık suyun kimyasal risk taşımadığını söyledi.Sızıntının sebebinin araştırıldığını ve temizleme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Gül, "Arkadaşlarımız yolu açmak için çalışmalara devam ediyor. Yine bildiğimiz kadarıyla bir araç takla atmış, içerisindeki 4 kişi yaralı olarak hastaneye götürülmüş. Bunun dışında bize ulaşan herhangi bir mahsur kalan ya da hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Çok büyük geçmiş olsun. Tüm kurumlar el birliğiyle bu süreci şu anda koordineli şekilde çözmeye, aşmaya çalışıyor. 1-2 saate olay tam anlamıyla açıklığa kavuşacak" dedi.

Haberin Devamı

‘ISIYA DUYARLI DRONLARLA ATIK SULAR KONTROL EDİLİYOR’

Öte yandan bölgedeki çalışmalar devam ederken Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri otoyoldaki atık su birikintilerini altında kalan insan olma riskine karşı ısıya duyarlı dronlar ile kontrollerini sürdürüyor.