Gazete Vatan Logo

Ardahan'da, kaçak avlananlara para cezası

Ardahan Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda, av köpekleriyle, kaçak olarak tilki ve porsuk avladığı tespit edilen 3 kişi, toplam 15 bin YTL para cezasına çarpıtırıldı. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak avla ilgili soruşturma başlattı




Çevre ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerinin yaptığı sıkı takip sonucu Ardahan merkez nüfusuna kayıtlı T.Ç., E.Ç. ve O.Ç., tazılarla kaçak avlanırken yakalandı. Yakalanan 3 kişinin evlerinde yapılan aramada çok sayıda öldürülmüş tilki ve porsuk bulundu. Çevre ve Orman İl Müdürü Faruk Köksoy, "4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre, başta tilkiler olmak üzere, porsuk, kurt ve diğer memeli hayvanların avlanmaları 2007 Şubat ayının son gününe kadar avlanması yasaklanmıştır. Ancak tüm uyarı ve sıkı kontrollerimize rağmen, ne yazık ki, bilinçsizce avlanma az da olsa devam etmektedir. Ekiplerimiz, 24 saat görev başında. Yakalanan üç kaçak avcı, 5'er bin YTL para cezasına çarptırıldı. Savcılıkta olayla ilgili soruşturma başlattı" dedi.

Ardahan Avcılar Derneği Başkanı Ali Özay da yaptığı açıklamada, tilkinin çiftçiye faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirterek, "Yaban hayvanlarımız doğanın süsüdür ve bunların sahibi de avcılardır. Bu hayvanları mevsimsiz avlamak katliamdır. Kim olursa olsun izin verilmemelidir" diye konuştu.

Haberin Devamı