Gazete Vatan Logo

Annem bıçakla yaklaştığımı hissetti ama karşı koyamadı

kan donduran cinayetin sır perdesi aralanıyor..

Prof. Dr. Olcay Tiryaki’yi bıçaklayarak öldüren üniversite öğrencisi kızı Başak’ın ifadesinden: Anne-babam ayrıydı. Bana yeterince sevgi göstermediler. Annemle hep kavga ederdik. Depresyon ilacı kullanıyorum. O gece elimdeki bıçağı kaç kez boğazına sürdüğümü hatırlamıyorum. O benim annemdi, çok pişmanım

ANKARA - Başkentteki kan donduran cinayetin sır perdesi yavaş yavaş aralanıyor. Trajik cinayetin altından anne ve babasının sorunlu boşanma öyküsü ve bu öykünün yarattığı depresyona karşı antidepresan olarak kullandığı “seroxat” isimli ilaç çıktı. Önceki gün sabaha karşı profesör annesi Olcay Tiryaki’yi boğazını keserek öldüren üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Başak Aydıntuğ, mahkemedeki ifadesinde depresyon ilacı “Seroxat” kullandığın söyledi.

Bazı hastalarda intihar eğilimine yol açtığı endişeleriyle gündeme gelen “seroxat” ilacını kullanan genç kız, bu ilaçtan etkilenerek öfke nöbetlerine tutulduğunu belirtti. “O benim annem, olaydan çok pişmanım” diyen Aydıntuğ ifadesinde şunları söyledi:

PSİKOLOJİM BOZULDU: 5-6 yıl önce annemle babam bir türlü geçinemediler, şiddetli geçimsizlik nedeniyle üç yıl önce boşandılar. Bu huzursuzluk ortamında benim psikolojim bozuldu.

İKİ EV ARASINDA SIKIŞIP KALDIM: Ben zaman zaman babaannemde, zaman zaman da annemle kalıyordum.

ANNEM BANA YÜKLENİYORDU: Annem, babamla arasındaki sorunlar yüzünden bana yükleniyordu. Bağırıp çağırıyor, odamdaki eşyaları kırıp döküyordu.

KÖPEK, SÜRTÜK DEDİ: Annem bana zaman zaman yüz yüze zaman zaman telefonda aşağılayıcı “köpek, sürtük” diye hakaretler ediyordu, babamla boşanmasına benim sebep olduğumu haksız olarak bana yükleniyordu.

VAZOYU BİLE ATTI: Olay günü de aynı hakaretlerde bulunuyordu, hatta çok öfkelendiği zaman üzerime ne bulduysa atardı. Hatta vazoyu bile attı. Ben annemin odasının üstünde kalıyordum. Odaya çıkarken “iyi geceler” demem üzerine, “ne yapıyorsun” dedi. Ben de “ders çalışacağım” deyince aramızda tartışma geçti ve ders çalışacağıma inanmadı.

İÇİME SİNDİREMEDİM: Tartışmanın dozu gittikçe sertleşiyordu. Ben cumartesi akşamından beri ders çalıştığımı söyledim, ’sen pazar günü kimbilir kimin koynundan geldin’ dedi. Bu hakaretleri içime sindiremedim.

CEZA KİTABI OKUYORDUM: İkimiz de olaydan önce mutfakta çalışıyorduk, annem de bilgisayardaydı, ben de ceza kitabı okuyordum. Birbirimizle konuşmuyorduk ama ikimiz de mutfakta çalışmayı seviyorduk. Saat hatırladığım kadarıyla 24.00’ü geçmişti önce annem mutfaktan ayrıldı ben de sonra ayrıldım.

ÇOK KIZMIŞTIM: Annem kendi odası ile banyo arasında dolaşıp duruyordu, çok da kızmıştım.

UYUR GİBİ YAPTI: Bunun üzerine odama çıkmadan mutfağa tekrar indim. Buradan bıçağı alıp annemin odasına gittim, odasında olduğunu tahmin ettim. Annem sırt üstü yatıyordu, gözleri kapalıydı. Annemin altı giyinik değildi, açıktı, üst tarafı giyinmişti. Ancak üzerinde ne olduğunu hatırlamıyorum. Olaydan önce de sonra da olay anında da evde ikimizdik. Annemin odasına girdiğimde, kendisinin uyku halinde olmadığını biliyordum çünkü henüz yeni konuşmuştuk, yeni tartışmıştık. Hatta aradan 10 saniye geçmişti. Gözlerini kapatmış ancak uyku halinde değildi.

KARŞI KOYMAYA ÇALIŞTI: Elimde bıçakla anneme bir metre mesafeye yaklaştığımda geldiğimi hissetti. Gözlerini açtı ve bana karşı koymak için yattığı yerden yan tarafa doğrularak bana karşı koymaya çalıştı.



DİĞER ELİMLE SAÇINDAN TUTTUM: Eli gözüme geldi, canım çok acımıştı, ben de elimdeki bıçağı diğer elimle saçından da tutarak boğazına sürdüm boğazı kesildi. Bana bundan sonra da karşı koyamadı. Elimdeki bıçağı kaç kez boğazına sürdüğümü hatırlayamıyorum, olay üç- dört saniye de bitti. Kendime gelip, doktor çağırmak bile aklıma gelmedi, bir anlık bir olaydı.

KOMŞUYA GİDİP SÖYLEDİM: Annemi öldürdükten sonra cinnetin etkisi azaldıktan sonra ’bu olaydan nasıl kurtulurum, bu işi nasıl yaptım’ gibi düşüncelerin etkisiyle sitenin bekçisine gittim, bulamadım. Annemin arkadaşı olan Vedat beye gittim, eve getirdim. Jandarmayı aradı.

O BENİM ANNEM, OLAYDAN ÇOK PİŞMANIM: Ben kaçmadım, jandarmaya teslim oldum. Olay bundan ibarettir ancak o benim annem olaydan çok pişmanım. Bana kesinlikle bu olayda kimse yardım etmedi, olayı tek başıma işledim.







Haberin Devamı