Gazete Vatan Logo

Alman kız öğrencilere taciz skandalı

Kardeş okul kapsamında Bodrum'a gelen Alman kız öğrencilerden 3'ünü elle taciz ettiği iddia edilen rehber öğretmen Süleyman Acar hakkında soruşturma açıldı

Almanya'nın Böblingen Kentindeki Otto Hahn Lisesi'nin 6'sı kız 14 öğrencisi, 12 yıl önce kardeş okul oldukları Bergama Lisesi'ni ziyarete geldi. Bir hafta Bergama'da kalan konuklar, Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğü'nün davetlisi olarak 10 günlük tatil için Bodrum'a geçti. Bodrum Anadolu Lisesi Almanca öğretmeni Süleyman Acar, Alman öğrencileri gezdirmek için rehber öğretmen olarak atandı. Torba'daki Blue Dolphin Turistik Tesisleri'ne yerleşen Alman grup, ilçedeki okulları, tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Ziyaretin üçüncü günü kampa gelen Süleyman Acar, Alman kız öğrencilerin öğretmenleriyle yemeğe katıldı. Bir ara "Tuvalete gidiyorum" diyerek masadan ayrılan Acar, iddiaya göre, 3 kız öğrencinin kaldığı odaya girdi. Kız öğrencilerden biri çıplak olan arkadaşına masaj yapıyordu. Öğrencilere yanında getirdiği sigara ve içkiyi ikram ettiği öne sürülen Acar'ın, arkadaşına masaj yapan genç kıza "Bana da masaj yapar mısın" dediği, vücudunu okşadığı, diğer çıplak kıza ise dokunup taciz ettiği iddia edildi. Alman kızlar erkek arkadaşlarını çağırınca Acar odadan çıktı. İki gün kimseye bir şey söylemeyen 15 yaşındaki C.S., ikiz kardeşi A.S. ve 14 yaşındaki D.C., durumu öğretmenleri Herbert Bauer'e bildirdi.

Bauer'in şikayeti üzerine gözaltına alınan Süleyman Acar jandarmada 4 saat ifade verdi. Acar serbest kalırken jandarma soruşturma dosyasını savcılığa teslim etti. Muğla Valisi Hüseyin Aksoy olayın üzücü olduğunu belirterek suçlanan öğretmen hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Haberin Devamı