Gazete Vatan Logo

Alman annenin hukuk zaferi!

İkiz çocuklarının velayetleri için...

Geretsried kentinde yaşayan 35 yaşındaki K.S., ikiz çocuklarını kendine göstermeyen eski eşi Mersinli V.M.K.’ya karşı başlattığı hukuk savaşını kazandı.

Sigortacı K.S. ile Türk kocası V.M.K. şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmalarının ardından ikiz çocukları N.C.K ile K.V.K.’nin velayetleri, anne ve babaya müşterek olarak verildi. Baba V.M.K., Alman annenin de izniyle 22 Ağustos 2012’de çocuklarıyla birlikte memleketi Mersin’e tatile geldi. Ancak, Türk baba çocukları yeniden Almanya’ya göndermeyerek alıkoydu. Uzun süre çocuklarına ulaşamayan Alman anne, ülkesinde yayın yapan RTL Televizyonu’ndaki Story House, programına başvurarak yardım talebinde bulundu. Bunun üzerine konusunda uzman dedektif Norbert Idel, anne ile birlikte çocukların izini bulmak üzere Türkiye’ye geldi. Dedektif Idel, Alman anne V.M.K.’nın bir hafta süren araştırmasının ardından baba ile 2 çocuğun yaşadığı adres belirlendi. Dedektifin Mersin’de arama çalışmaları RTL Televizyonu tarafından belgesel yapılmak üzere her aşaması da kayda alındı.

Türk mahkemesi verdi

Avukatlar Kazım Ertan, Filiz Düzgün ile Sahra Düzgün Tucel’in birlikte çalıştığı hukuk bürosuna müracaat eden Alman anne önce Türk baba ile uzlaşma yönünde görüşmeler yaptı. Ancak baba olumlu cevap vermedi. Bu gelişme üzerine Alman anne çocuklarını alabilmek için eski Türk eşi V.M.K. hakkında Mersin 5’inci Aile Mahkemesi’nde 14 Aralık 2012’de ’Uluslararası çocuk kaçırma iadesi’ davası açtı. Mahkeme, ilk duruşmada çocukların mutat meskenine iadesine hükmetti. Türk babanın temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 2’nci Dairesi ise yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

Alman anne 6 saat ağladı

Davayı üstlenen 8 aylık hamile olan avukat Sahra Düzgün Tucel, müvekkillerinin kimliklerinin açıklanmasını istemediğini belirterek, dava açılma sürecini şöyle anlattı. “Anne ve dedektif benimle görüşmek için ofisime gelip görüştüler. Dedektif oldukça soğukkanlı bir şekilde bu işin en yakın zamanda çözüleceğini söylüyordu.

Ancak, anne 6 saatlik görüşmemiz boyunca aralıksız ağladı. Doğduklarından beri her gün birlikte olduğu çocuklarını yaklaşık 6 aydır görmediğini, çocuklarının iyi olup olmadığını, hasta olup olmadığını bilmediğini, onları bir an önce görmek istediğini ancak eski eşine hiçbir şekilde ulaşamadığını anlattı” dedi.

Haberin Devamı