Gazete Vatan Logo

Alkent 2000'e yıkım kararı!

Kaçakları ilçe belediyesinin yıkmadığı anlaşıldı

'TBMM Dilekçe Komisyonu'na kaçak inşaatlar neden yıkılmıyor?' diye dilekçe verilince, Alkent kaçaklarını ilçe belediyesinin yıkmadığı anlaşıldı. Dilekçe Komisyonu başkanı Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Başkan Yardımcısı Halil Ürün imzasıyla Dursun Boran'ın dilekçesine cevap veren komisyon, detaylı soruşturma yaptı. Dilekçede Danıştay'ında kaçaklar için yıkım kararı verdiği ortaya çıktı. Mahalle sakinleri ilçe belediyesi yıkmıyorsa, Büyükşehir yıksın diyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri Göl Havzası Uygulama İmar Yoluna, yapılan kaçak inşaatların yıkımı için 1 Mart 2010'da zabıtaya talimat verdi.

Büyükçekmece İski su havzası içindeki, Alkent 2000 Mahallesi'nin Çamlıca ve Yeditepe Bulvarı yollarının girişlerine, Alarko tarafından 10 sene evvel yapılan, kaçak güvenlik kontrol noktası, betonarme, çelik krişler ve kapılarıyla imar yolunun işgal edildiği uydu resimleriyle rapor edildi.

Kaçak inşaatları 9 Şubat 2010 da imar müdürlüğünden, Mimar Gülşah Aydoğan, İnşaat Mühendisi Cemil Başbayan durumu resimlerle olay yerinde tespit edip rapor yazmış, tutanakla tespit yapmışlardı.

İBB İmar Dairesi 2909901 sayı ve 1 Mart 2010 tarihle yıkım için, zabıta daire başkanlığa yazmış. Büyükçekmece Belediye Başkanlığına da gereği için bilgi verilmişti. Yıkımları durdurmak için İstanbul İdare Mahkemesine müracaat eden Alkent 2000 in avukatları davayı kaybetti. 7. idare mahkemesi yürütmeyi durdurma vermedi. Kaçak inşaatların yıkılmasında sakınca yok dedi.

TÜRK MİLLETİ ADINA YIKIM!

7. İdare Mahkemesi Başkanı Ömer Vasfi Uçaray ve heyeti dosyanın incelenmesinden, olayda kanun hükmünde tahmin edilen şartlar gerçekleşmediği anlaşıldığından, yürütmenin durdurulması talebinin REDDİNE, oy birliği ile karar verdi.

Danıştaya itiraz eden Alkent avukatlarının talebini görüşen 14. Daire 06.07.2011 tarih 201U10536 sayılı ara kararıyla yürütmenin durdurulması talebinin reddine karar verdi. Alkent 2000 Mahallesi 7 Tepe ve Çamlıca Bulvarı girişlerinde ki kaçak bekci kulübeleri ve demir kapıların yıkılması için hiç bir engel kalmadı.

Şimdi, mahalleye site havası veren beton kemerler, bekci kulübelerinin DERHAL Büyükşehir Zabıtasınca yıkılması gerekiyor. Başkan Mimar Kadir Topbaş'ın halk yıkımın acilen yapılmasını, imar yolunun kamuya açık hale getirilmesini istiyor.

Ak Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ı yıkımları yapmaya çağıran mahalle sakinlerinden Dursun Boran. Kimsenin Anayasa ve İmar Kanununu çiğneme hakkı yoktur dedi.

2 senedir bu kaçakların yıkılmaması TCK'ya göre görevi kötüye kullanma suçuna girer. TBMM Dilekçe Komisyonu'na kadar gider kaçakların derhal hafta içinde yıkılması gerekir dedi.

B.Çekmece Belediye Başkanı CHP li Hasan Akgün'ün kaçaklara göz yumduğu için suçlu olduğunu hatırlatan gazeteci Dursun Boran, İçişleri Bakanlığından derhal soruşturma yapılmasını ve başkanın açığa alınması gerektiğini açıkladı.
Mahalleye site havası veren, imar yolunu insanların kullanmasına mani olan, girişlerde ki bekci kulubeleri trafiğide aksatıp tehlikeye sokuyor. Ekonomik ve sosyal hayatta zaman kaybı yaşatıyor.

Haberin Devamı