Gazete Vatan Logo

Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...

Akuamarin, kelime anlamı ile deniz suyu ve soluk mavi sözcüklerine atıfta bulunan ağua marinus kelimesinden gelir. Denizcilerin kendilerine şans getirmesi için kullanıldığı akuamarin taşı mutluluğun ve genç bir ruhun temsilcisidir.

Akuamarin Taşı Özellikleri Nelerdir? Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...

Akuamarin taşı ayrıca rahatlama taşı olarak da bilinmektedir. Yabancı dilde aquamarine olan bu taşın diğer isimleri sakin taş, cesaret taşı, gök zümrüt ya da kahin taşıdır. Kristalize bir yapısı olan akuamarin taşının mavi rengi vardır ve bu rengi okyanuslar ile denizleri akla getirir.

Eski çağlardan günümüze kadar önemli bir taş olan akuamarin taşı 400 derecede özel fırınlarda ısıtılır ve mavi rengi gelmesi sağlar. Akuamarin taşının yeşile çaldığı da olabilir. Genelde dekoratif ya da süs olarak kullanılan bu taş ruhsal ve fiziksel sorunlara karşı da şifalıdır.

Psikolojik uygulama ve alternatif tıpta da akuamarin taşı kullanılabilir. Akuamarin taşı camsı bir parlaklığa sahiptir ve yuvarlak, küçük bir görüntüsü vardır.

Akuamarin Taşının En Bilinen Faydaları...

Ağız ve çene rahatsızlıklarında etkilidir ve sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelir.

Solunum sistemi üzerinde şifa gösterir ve vücudu toksinlerden arındırır.

Alkol ve sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen kişilere de akuamarin taşını kullanmaları önerilir.

Haberin Devamı

Bağışıklığın güçlenmesine, kanın ve organların temizlenmesine, metabolizmanın hızlanmasına katkısı vardır.

Özgüvenin artmasını ve cesaretin yükselmesini sağlar.

Korkuları yatıştıran akuamarin taşı aurayı korur ve olumsuz durumların da önüne geçer.

Denizden korkan kişilerin akuamarin taşı kullanmaları önerilir. Bu sayede deniz korkularından kurtulurlar.

Akuamarin Taşı Nasıl Oluşur?

Akuamarin taşı beril taşının silikat formunda olan taşıdır. Oluşması asırlar sürer ve akuamarin taşında berilyum, demir ve sodyum benzeri birçok element vardır. Bunların yanma tepkimesi sonucunda akuamarin taşı ortaya çıkar. Akuamarin taşına mavi rengi veren bakır elementidir.

Akuamarin taşı madenlerden büyük kristaller şeklinde çıkarılır ve oldukça sert bir yapısı vardır. Bu nedenle de akuamarin taşının parçalanması zor olur. En çok çıktığı yerler Hindistan, Nijerya, Rusya, Pakistan ve Brezilya'dır. Ülkemizde ise Manisa'da akuamarin taşı çıkarılır.

Akuamarin Taşı Ritüelleri Nelerdir?

Vücudun rahatlaması ve stres seviyesinin düşmesi için bir ritüel oluşturmak gerekebilir. Genellikle akuamarin taşının ritüeli şunları amaçlar:

Haberin Devamı

Şifaya kavuşma

İnsan ilişkilerini güçlendirme

Öfkeyi dindirme

Zihinsel olarak rahatlama ve sakinleşme

Ritüel yaparken taşın özellikleri ile amacın ve niyetin uyumlu olması gerekir. Aksi halde beklenen faydayı almak mümkün olmaz. Ruhsal alanlardaki sorunlar için de akuamarin taşının kullanılması mümkündür.