Gazete Vatan Logo

Ağlayarak ‘beni buradan çıkarın’ dedi

Tutuklu yargılanan manken Tuğba Özay'ın avukatı Önder, “Beni bir an önce çıkarın" diye feryat etti” dedi

Tuğba Özay cezaevinde bunalıma girdi. Önceki gün tutuklanan ünlü manken, avukatından kendisini bir an önce hapisten kurtarmasını istedi.

Avukat Edip Önder, müvekkilinin haksız yere içeride tutulduğunu ve çok ciddi bir insan hakları ihlali yapıldığını savunarak, “İtiraz dilekçesi hazırlıyoruz. Tuğba Hanım’ın serbest bırakılması için talepte bulunacağım. Her türlü hukuki yolları zorlayacağız” dedi. Tuğba Özay’ın bırakılma ihtimalinin “küçük” olduğunu anlatan avukatı Önder, “Şu anda ceza almaması gerekiyordu. Çünkü azmettirme durumu yok. Kendisi gidin vurun demiyor ki” diye konuştu. Yaptığı telefon konuşmasında Tuğba Özay’ın sadece ’Ben sıkıntıdayım, tehdit ediliyorum ve beni bu durumdan kurtarın’diye yalvardığını söyleyen auvkat Önder, . tutuklamada emniyetin abartılı davrandığını da söyledi.

Önder, olayın Yaşar Öz operasyonuyla anılmasının da hata olduğunu iddia etti. Özay’ın avukatı, “Sıradan bir hadisenin büyü gibi gösterilmesi insanlık ayıbıdır” dedi.

Zararımızı isteyeceğiz

Tuğba Özay’ın cezaevinden çıkar çıkmaz emniyete dava açacağ3ını da söyleyen avukatı, “Tuğba Hanım haksız tutuklamadan ötürü ve adı emniyet tarafından Yaşar Öz ile anıldığı için maddi manevi tazminat davası açabilir. Tuğba Özay bu olay yüzünden maddi manevi ciddi bir zarara uğramıştır. Tuğba Hanım’ın kaybettiği işler nedeniyle uğradığı zarar oranı tespit edilir ve davanın meblağsı belirlenir. Tuğba Özay’ı haksız yere azmettirici göstererek tutuklamaktan ve Yaşar Öz davası kapsamında tutulmaktan ötürü uğradığı zararın hesabı sorulmalıdır” diye konuştu.

İlk ziyaretçileri anne-babası olacak

TUĞBA Özay’ın tutuklandığı sırada Antalya’da bulunan annesi Duygu Hanım ve babası İlhan Bey, bugün kızlarını Paşakapısı Cezaevi’nde ziyaret edecek. Ardından da avukatları Edip Önder’le birlikte bir sabın toplantısı düzenleyerek açıklama yapacak. Son derece biktin olan aile, ilaçlarla ayakta duruyor. Özellikle anne Duygu Hanım’ın zaman zaman ağlama krizlerine girdiği de belirtiliyor.

Meslektaşları, duruma pek şaşırmadı

Tuğba Özay’ın ’çeteye yardım ve yataklık etmekten’ tutuklanması gözleri kağıt bebeklere çevirdi.

ECE GÜRSEL: İnce bir konu

“Tuğba özel hayatımda görüştüğüm bir arkadaşım değil. Bu yüzden yaşam tarzını bilmiyorum. Sadece işlerde görüşüyorduk. Ama duyduğumda çok üzüldüm. İnce bir konu olduğu için fazla yorum yapmak istemiyorum”

NİLAY DORSA: Kendi düşen ağlamaz

“O kendisini her zaman mankenlerin hanım ağası gibi görürdü. Gücü ve parayı çok seven birisi, hırslarının kurbanı oldu. Aramızda yaşanan tartışmalarda bile hemen birilerini arayarak devreye sokmaya çalışırdı. Kendi düşen ağlamaz.”

EYLEM ŞENKAL: Diyetini ödüyor

”Herkes kendi mafyasını oluşturuyor bana göre. O tarz insanlarla arkadaşlık kurarsan, o tip ilişkilere bulaşırsan diyetini ödemek zorunda kalırsın. Durgun denizde yüzmek istiyorsan suyu dalgalandırmayacaksın. “

ŞENAY AKAY: Çok üzüldüm

“Çok üzücü bir durum, kimsenin başına gelmesini istemem. Bur tür durumlarda konuşmak zor. Bir an önce her şeyin düzelmesi tek dileğim. Başka da bir yorum yapmak istemiyorum. ”

ŞEBNEM SCHAEFER: Şaşırmadım

”Tuğba iyi bir insan. Ben meslektaşım adına çok üzüldüm. Medyada birkaç gün öncesinden haberler çıktığından tutuklanmasına çok şaşırmadım. Meslektaşım olması ve en başta bir bayan olması beni çok üzdü.“

DOĞA BEKLERİZ: Allah kurtarsın

”İyi arkadaşımdı, bazı şeylerde daha dikkatli olsaydı daha iyi olurdu. Üzücü bir durum. Çok da fazla birşey söylemek istemiyorum. Sonuçta devletimizin kararı, saygı göstermek lazım. Allah kurtarsın.“

GİZEM ÖZDİLLİ: Destek olmak gerekir

”Duyduğumda şoka girdim. Tuğba işini çok düzgün yapan bir insandır. Benim 10 senelik arkadaşımdır. Sonuçta genç bir kadın. Bir kişi hata da yapabilir ama zor gününde destek olmak gerekir.“

Haberin Devamı