Gazete Vatan Logo

971 Alan Kodu Nereye Ait? +971 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodu başka bir ülkeye giden telefon hizmetlerini kullanmanıza ve yabancı bir ülkeden gelen bir aramayı tanımlamanıza olanak tanıyan bir kod olmaktadır. Bu koda göre sınıflandırılmış uluslararası telefon kodlarının listesi bulunmaktadır. Bu arama kodları, uluslararası telekomünikasyon birliği üyesi olan ülke ya da bölgelerin telefon numaralarında kullanılan bir telefon ön eki olmaktadır. Alan kodu, numara sahibinin bulunduğu ülkeyi göstermektedir. 

971 Alan Kodu Nereye Ait? +971 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

971 Alan Kodu Nereye Ait?

971 ülke kodu, bir Orta Doğu ülkesi olan Birleşik Arap Emirlikleri'ne tahsis edilmiştir. Bu kod, Birleşik Arap Emirlikleri'ni başka bir ülkeden ararken önek görevi görür ve hedeflenen alıcının yerel telefon numarası kodu takip etmelidir.

Yurt dışından Birleşik Arap Emirlikleri'ni aramak, Ajman'dan Abu Dabi'ye telefon etmek kadar basittir. Kanada ve ABD'den arama yapıyorsanız 00971 veya 011971'i aramak için telefon numarasının önündeki 0'ı değiştirmeniz yeterli olmaktadır. 971 alan kodu ile;

Abu Dhabi

Al Ain

Dubai

Khawani

Aweir

Ajman

Dhayd

Falaj-al-Moalla

Sharjah

Umm-al-Qaiwain

Fujairah

Ras-al-Khaimah

Tarif

Dibba aranmaktadır.

+971 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

+971, uluslararası telekomünikasyon birliği tarafından Birleşik Arap Emirlikleri'ne verilen ülke arama kodudur. Ülkenin tüm telefon numaraları Birleşik Arap Emirlikleri hükümeti telekomünikasyon düzenleme kurumu tarafından da belirlenmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri telefon numaraları 3'erli gruplara ayrılmıştır ve 11 numaradan meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Bu nedenle Birleşik Arap Emirlikleri'ni cep telefonu kullanarak arayacaksanız ülke kodu+alan kodu+7 haneli numarayı çevirmeniz gerekmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki ortak alan kodlarından bazıları Abu Dabi (02), Dubai (04) ve Al Ain'dir (03) şeklinde olmaktadır. 

Birleşik Arap Emirlikleri kapsamında ülke dışından bir numara çevirirken, arayan kişi önce ülke kodunu, ardından da alan kodunu ve yerel numarayı girmelidir. Birleşik Arap Emirlikleri kapsamında bulunan her emirliğin alan kodu farklıdır ve arama yaparken bu kodu dahil etmeniz de önemlidir.