Gazete Vatan Logo

68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu?

Türkiye'de 81 il vardır ve tüm illerin kendilerine özgü plaka kodları bulunmaktadır. 68 plaka kodu Aksaray iline ait bir plaka kodu olarak karşımıza çıkar. 

68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu?

68 Plaka Neresi?

Plaka kodlarına bakarak o aracın ülkemizdeki hangi şehre kayıtlı olduğunu çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Plakalardaki kodlar A harfinden başlayarak alfabetik şekilde ilerlemektedir. 68 plaka kodu da bu noktada merak edilerek internet üzerinden araştırılan bir plaka kodu olmaktadır.

68 plaka kodu ülkemizin Aksaray iline aittir ve Aksaray şehrine kayıtlı olan bütün araçların plakasında 68 yazar. Ülkemizde 1962 tarihinden itibaren şehirlerin plaka kodları belirlenmiş ve 1 plaka kodu A harfli şehirden başlayarak verilmiştir.

68 Hangi Şehrin Plakası?

Plaka kodlarını bilmek her zaman mümkün olmadığından internete bakmak ve hangi şehrin olduğunu bulmak mümkün olabilir. Bulmaca sorularında ya da genel kültür oyunlarında plaka ve şehir eşleşmeleri ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle hangi şehrin plakasının kaç olduğunu bilmek bazen işe yarar.

68 plaka da özellikle bulmacada sorulduğundan hangi şehrin olduğu merak edilir. 68 plaka Türkiye'nin Aksaray iline aittir. A harfi ile başlamasına rağmen sonradan şehir statüsüne kavuştuğundan kodu 68 olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

68 Hangi İlin Plaka Kodu?

1962 yılında alınmış bir karara göre Türkiye'nin bütün şehirlerine farklı plaka kodları verilmiştir. Bu sayede hangi aracın hangi şehre kayıtlı olduğunu anlamak oldukça kolaylaşmıştır. Plaka kodunun başındaki sayı ve rakamlara bakarak hangi şehrin aracı olduğunu anlayabilirsiniz. 68 Aksaray ilinin plaka kodudur.

Aksaray Plaka Kodu Kaç?

Aksaray, Türkiye'nin şehirlerinden biridir ve bu nedenle farklı bir plaka kodu bulunur. Plakalar verilmeye başlandığı tarihte Aksaray il olmadığı için bir plakaya sahip değildi. Bu nedenle A harfi ile başlamasına rağmen plaka kodu sonradan verilmiştir ve 68 olarak belirlenmiştir. Eğer bir aracın plakasında 68 yazıyorsa o aracın Aksaray'da kayıtlı olduğu anlayabilirsiniz.

68 Aksaray Plaka Kodu mu?

Aksaray şehrinin plaka kodu 68 olarak tespit edilmiştir. Ülkemizin şehirlerinden biri olan Aksaray'ın plaka kodu 68'dir. Bulmaca ya da genel kültür sorularında karşınıza çıkması halinde bu bilgiyi değerlendirmek doğru olur.

Haberin Devamı