Gazete Vatan Logo

65 Plaka Neresi? 65 Hangi Şehrin Plakası? 65 Hangi İlin Plaka Kodu?

Doğu Anadolu'nun önemli şehirlerinden biri olan Van şehri için 65 plaka kodu verilmiş durumdadır. Bu plaka kodları şehir üzerinden çıkış gerçekleştirmiş olan tüm araçlara entegre edilmektedir. Arabaların ya da motosikletlerin arka ve ön taraflarında yer alır.

65 Plaka Neresi? 65 Hangi Şehrin Plakası? 65 Hangi İlin Plaka Kodu?

Böylece karayollarında denetimin sağlıklı ve düzenli şekilde yapılmasına olanak vermektedir. Özellikle de karışıklığın önlenmesi, cezai yaptırımların sağlanabilmesi açısından büyük önem taşır. Bu doğrultuda ise alfabetik sıralama eşliğinde Van şehri için 65 plaka kodunun denk geldiğini söylemek mümkündür.

65 Plaka Neresi?

Şehirler kendi baş harflerine bağlı olarak Türkiye'de sıralamaya alınır. Bu sıralama doğrultusunda ise 01 rakamından başlamak suretiyle plaka kodlarına sahip olurlar. Ele alınan bu sıralama doğrultusunda ise Van şehri için 65 plakası denk gelmektedir.

Özellikle pek uygarlığa ev sahipliği yapmış olan Van, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Aynı zamanda yine Türkiye'nin gelişim göstermekte olan ve yavaş yavaş gelişen şehirleri arasında yer alır. Bu şehirden çıkış gerçekleşmiş tüm araçlar için ise plaka kodlarında 65 yazılıdır.

65 Hangi Şehrin Plakası?

65 plaka kodu Van şehrine aittir. Doğu Anadolu Bölgesi'nin yukarı Murat Van bölümünde yer aldığını söylemek mümkündür. Bölge konumlandırması açısından da yine önemli bir yer taşır. Özellikle engebeli arazisi ile beraber hayvancılık için oldukça elverişlidir.

Haberin Devamı

Diğer yandan tarım ve ticari açıdan da gelişim göstermeye devam eden bir şehir olarak ön plana çıkar. Van şehri için ise 65 plaka kodu verilmiştir. Trafik şube doğrultusunda Van üzerinden tüm araçlara 65 numarası eklenmektedir.

65 Hangi İlin Plaka Kodu?

65 plaka kodu Van üzerinden ifade edilmektedir. Bu plaka kodları araçlar için kullanılan bir sistem olarak ön plana çıkar. Birçok tarihi yapısı ve kültürel dokusu ile beraber Van şehri adına 65 plakası kullanılır. Özellikle birçok mimari kaleye sahip olması ile beraber Türkiye'nin turistik açıdan da önemli bir şehridir.

Bu sebepten dolayı her sene önemli oranda ziyaret edilen bir şehirdir. Bulunmuş olduğu bölge itibariyle geçiş noktası olarak da öne çıkan Van için, araçlarda 65 plaka kodu görünür.