Gazete Vatan Logo

57 Plaka Neresi? 57 Hangi Şehrin Plakası? 57 Hangi İlin Plaka Kodu?

57 plaka Sinop’a aittir. Dünya genelinde plaka kodu ilk kez Fransa’ da kullanılmış bulunmaktadır. Türkiye plaka kodu kullanımına 1962 yılında başlamıştır. Her ile bir plaka kodu verilerek aracın kayıtlı olduğu Trafik bölgesi bilinmektedir. Seyir halinde her hangi bir durum gelişmesinde aracın bağlı olduğu Trafik amirliğinden sorgulanmaktadır. Sinop ili plaka kodu 57 olarak ifade edilmektedir. 

57 Plaka Neresi? 57 Hangi Şehrin Plakası? 57 Hangi İlin Plaka Kodu?

57 Plaka Neresi?

57 Numaralı plaka taşıyan aracın Sinop iline bağlı olduğu anlaşılmaktadır. Plaka kodu kullanılmaya başlanan tarih olan 1962 yılından bu güne her il için bir plaka kodu verilmiş bulunmaktadır. Sinop Osmanlı Devleti Döneminde Kastamonu’ya bağlı bir ilçe konumundaydı.

1924 yılında İl statüsüne kavuşturularak 57 plaka kodu Sinop’a verilmiştir. Karadeniz bölgesinin en güzel yaşam alanlarından biri olan Sinop, trafik kayıtlarında 2022 yılı için 65.716 araç bulunmaktadır. Kayıtlı araçlar arasında;

Özel otomobiller,

İş makineleri,

Özel ve resmi amaçlı otomobiller,

Ağır tonajlı araçlar bulunmaktadır. 

Her biri farklı kullanım amacına sahip olsa dahi plaka kodları Sinop Trafik kayıtlarında bulunmaktadır. 

57 Hangi Şehrin Plakası?

Sinop Trafik kayıtlarına göre 57 plaka koduyla bilinmektedir. Seyir halinde bulunan araç, kural ihlali, kaza durumu ve servis ihtiyacında 57 plaka koduyla tanınmaktadır. 57 numaralı plaka kullanan araçların Sinop şehrine ait olduğu anlaşılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde her il için bir plaka kodu verilmiş bulunmaktadır. Sinop ili plaka kodu 57 olarak yazılmaktadır. 

Haberin Devamı

57 Hangi İlin Plaka Kodu?

57 Plaka taşıyan aracın Sinop trafik kayıtlarına ait olduğu anlaşılmaktadır. 57 plaka kodu da Sinop iline verilmiş bulunmaktadır. 1924 yılında bağımsız il olarak kabul edilen Sinop plaka kodu 57 olarak verilmiştir.

Sinop trafik kayıtlarına göre 2022 yılı itibariyle 65 bin 716 araç bulunmaktadır. Farklı işlevi bulunan araçlar her hangi bir şekilde kural ihlali yaptığında Sinop kayıtlarına göre tespit edilebilmektedir.

Plaka kodu iller, ülkeler hatta ilçeler için de kombine edilmektedir. Sinop ilçelerine aitte plaka kod ayrımları harf kombinasyonuyla belirlenmektedir. Her ilçenin farklı harf ve rakamlarla ifade edildiği bilinmektedir. Bu durum Türkiye genelinde geçerli bulunmaktadır.