Gazete Vatan Logo

56 yıldır kimliksiz yaşıyor

İzmit Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, nüfus cüzdanı bulunmayan 56 yaşındaki kadının kimlik sahibi olabilmesi için çalışma başlattı.

Tüysüzler Mahallesi’ndeki emekli evini ziyaretleri sırasında tanıştıkları Keriman Güloğlu’nın yıllardır kimliksiz yaşadığını belirleyen Kadın Meclisi üyeleri, yaşlı kadına nüfus cüzdanı çıkarabilmek için seferber oldu.

Güloğlu için Kocaeli Nüfus Müdürlüğü ile temasa geçen duyarlı kadınlar, kemik yaşının belirlenmesi için Kocaeli Devlet Hastanesi ile Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nden rapor aldı.

Meclis Başkanı Asuman Sert, yaptığı açıklamada, masrafların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca karşılandığını, Güloğlu’na kimlik alınması için gerekli evrakların Ankara’ya gönderildiğini bildirdi.

Güloğlu’nun içinde bulunduğu durumun kadınların yaşadığı pek çok sıkıntıya uç bir örnek olduğunu belirten Sert, ”Toplumun farklı kesimlerinden kadınların yaşadığı sıkıntılara ortak oluyoruz. Bu sıkıntıları gidermek için
ellerinden geleni yapacağız. Keriman teyzenin kimliğini eline alana kadar çalışmamız devam edecek. Kimliğini alınca da ona güzel bir resmi nikah ve doğum günü yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı