Gazete Vatan Logo

55 Alan Kodu Nereye Ait? +55 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodu, her ülkeye ait ve özel olup o ülkenin telefon numarasında kullanılır. Alan kodları sabittir, değişmez ve yalnızca tek bir devlete aittir. 55 alan kodu içinde bu durum geçerlidir. 55 alan kodu, bir devlete aittir. Eğer bir numaranın başında 55 alan kodu varsa ait olduğu ülkeden arandığını gösterir. Aynı şekilde hedef ülkeyi aramak için numaran önce mutlaka 55 alan kodu tuşlanmalıdır.

55 Alan Kodu Nereye Ait? +55 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

55 Alan Kodu Nereye Ait?

Yurt dışında bir numarayı arayabilmek için öncesinde mutlaka alan kodu tuşlayarak arama yapılmalıdır. 55 alan kodu da bir yurt dışı hattıdır. 55 alan kodu Brezilya'ya ait alan kodudur. Brezilya, 26 eyalet ve Federal Brezilya alanından oluşan bir devlettir.

Brezilya devletine ait bir numarayı aramak için +55 alan kodu eklenerek arama yapılmalıdır. Aynı şekilde diğer 26 eyalete ait numarayı arayabilmek içinde yine 55 alan kodu kullanılır.

+55 ile Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Telefonunuza düşen çağrıda yazan numaranın başında +55 alan kodu yazıyorsa sizi yurt dışından arıyorlar demektir. Bu durumda 55 alan kodunun hangi ülkeye ait olduğu merak uyandırır. +55 alan kodu ile başlayan bir numara sizi arıyorsa Brezilya devletinden aranıyorsunuzdur. Çünkü +55 alan kodu Brezilya'ya aittir ve yalnızca Brezilya üzerinden arama yapan kişilerin numarasında bu alan kodu yer alır.

55 Alan Kodu ile Hangi Ülkeyi Arayabilirim?

Eğer bir numara aramanız gerekiyor ve başında 55 alan kodu yer alıyorsa Brezilya'da bulunan birini aradığınızı gösterir. 55 alan kodu ile Brezilya'yı arayabilirsiniz.

Haberin Devamı

55 Alan Kodu Yurt Dışı mı?

Evet, 55 ya da +55 bir yurt dışı numarası alan kodudur. Her ülkenin bir alan kodu olduğu gibi Brezilya'nın da alan kodu 55'tir. Bu durumda 55 bir yurt dışı alan kodu olmaktadır.