Gazete Vatan Logo

412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Telefon numaraları tamamen rastgele değildir. Onları oluşturan ve alan kodu ya da önek denilen şeyi oluşturan ilk rakamlar, aslında çeşitli organlar tarafından çıkarılan kesin kurallara uyar. Günlük hayatta bilinmeyen telefon kodları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. 

412 Alan Kodu Nereye Ait? 0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Dolandırıcı kişilerin çok fazla çoğalması ve özellikle de telefon ile dolandırma çok yaygın olmaktadır. Kolluk kuvvetlerinin de uyardığı şekilde telefon numaralarına da ya da gelen aramalara çok dikkat etmeliyiz.

412 Alan Kodu Nereye Ait?

Ülkemizde plakası 21 olan Diyarbakır ilinin telefon alan kodu da 0412 olmaktadır. Bu kapsamda 0412 ile başlayan bir numaradan aranıyorsanız, Diyarbakır ilinden aranıyorsunuz demektir. Diyarbakır ilçeleri arasında; 

Bağlar

Bismil

Çermik

Çınar

Çüngüş

Dicle

Eğil

Ergani

Hani

Hazro

Kayapınar

Kocaköy

Kulp

Lice

Silvan

Sur

Yenişehir olmaktadır. Bir aramanın kaynağını belirlemek ve arayanı bulmak için alan kodlarını bilmek pratiktir.

0412 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Uluslararası telefon numaraları, radyo frekansları ve uydu yörüngeleri dahil olmak üzere atayarak dünya çapındaki iletişim ağlarının uluslararası bağlantısını önemli ölçüde yöneten, Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yönetilmektedir.

Ülkemizde de kodlar, genellikle şehirlere göre gruplandırılmıştır. Başında da 0 bulunmaktadır. Bu kapsamda 0412 ile başlaya telefon kodu da Diyarbakır şehrine ait bir telefon kodu olmaktadır. Aynı zamanda ilçe bazlı olarak da alan kodu ile birlikte diğer kodlar eklenmek sureti ile numaralar tuşlanır.

Haberin Devamı

Diyarbakır iline telefon ile ulaşmak istiyorsanız da 0412 telefon kodunu tuşlamanız gerekmektedir. Bu şekilde kod üzerinden oldukça güvenli ve hızlı bir şekilde ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda da ülkemizin farklı bölgelerinden ilk olarak, 0412 numarası tuşlanıp, diğer numaraları da girmek sureti ile Diyarbakır iline bağlantı kurulmaktadır.