Gazete Vatan Logo

342 Alan Kodu Nereye Ait? 0342 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Her şehrin Türkiye sınırları içerisinde atanmış olan özel bir alan kodu bulunmaktadır. Bu alan kodları sabit olması ile beraber birçok farklı telefon üzerinden iletişim imkanı sağlar. Öne çıkan bu kodlar arasında çok fazla kullanılan iletişim kodları içerisinde 342 gelmektedir.

342 Alan Kodu Nereye Ait? 0342 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

342 alan kodu ise Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alan Gaziantep şehrine aittir. Hem kültürel hem de yöresel ve ticari açıdan önemli bir yere sahip olan Gaziantep'e ulaşmak için, iletişim açısından 342 numarası kullanılır.

342 Alan Kodu Nereye Ait?

Gaziantep şehrini aramak için alan kodu olarak 342 numarası kullanılmaktadır. Daha çok telefon numarası üzerinden tuşlamak suretiyle genelde 0342 şeklinde yazılır. Daha sonra ise Gaziantep'in 9 farklı ilçesi arasından tercih yapılarak gerekli olan ilçe alan kodu eklenmektedir.

Son olarak ilgili numara yazılması ile birlikte arama yapılabilir. Bu kapsamda sabit telefonlara bu şekilde rahat bir biçimde ulaşım sağlanmaktadır. Özellikle son dönemlerde kültürel turizm noktasında önemli bir yere sahip olan Gaziantep, iletişim noktasında en çok aranan şehirlerden biridir.

0342 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?

Türkiye'de yer alan bütün farklı şehirler için sabit olarak alan kodları bulunur. Bunlar genelde 0 numarası ile başlamak suretiyle sabit 3 harfli numaralardır. 0342 numarası ise Gaziantep şehrine aittir. Eğer sabit veya cep telefonlarının ekranları üzerinde 0342 en başta görünüyorsa, bu numaranın Gaziantep'ten geldiğini söylemek yeterlidir.

Haberin Devamı

Hem ticaret hem de turizm noktasında önemli bir yere sahip olan Gaziantep, Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biridir. Türkiye'nin farklı şehirlerinde bulunurken telefonda 342 numarası göründüğünde ise Gaziantep'ten bir arama geldiği anlaşılır. Aynı şekilde yine Gaziantep şehrinde bulunan tüm sabit numaralara erişim sağlamak için 0342 alan kodu girilmekte ve kullanılmaktadır.