Gazete Vatan Logo

34 Alan Kodu Nereye Ait? +34 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan kodlarının genellikle şehirlere ait olduğu düşünülür. Ancak alan kodlarının ülkeler içinde önem arz ettiği bilinmektedir. Bundan dolayı her ülkede alan kodunun denk geldiği görülür. Bunun yanında alan kodları her zaman numaranın en başında yer alır. Doğal olarak numaranın başına bakıldığında alan koduna göre şehri bulma şansı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca alan kodunun bilinmesi hem merakı giderir hem de genel kültür açısından yarar sağlar. 

34 Alan Kodu Nereye Ait? +34 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Alan Kodu Neye Göre Belirlenir? 

Alan kodunun değişken bir yapıda olmadığı görülmektedir. Bundan dolayı alan kodunun sabit olarak karşımıza çıktığı bilinir. Ayrıca alan kodunun değişmemesi kafa karışıklığını ortadan kaldırır. Bundan dolayı alan kodları önceden belirlenmiştir. Şehirler gibi ülkeler içinde alan kodları olduğu görülür. Buna göre aramanın hangi şehirden veya ülkeden olduğunu anlayabiliriz. 

34 Alan Kodu Nereye Ait? 

34 alan kodu aslında sıkça denk gelerek dikkat çekmektedir. Çünkü bu alan kodunun sahip olduğu ülke İspanya olarak bilinir. Doğal olarak birçok defa bu alan kodundan çağrı alma şansı ortaya çıkar. Bunun yanında alan kodunun 34 olması bize her şartta İspanya'yı akla getirir. Alan kodları değişmediği için 34'ü sadece İspanya'nın kullandığı bilinmektedir. 

+34 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?

Herhangi bir numaradan arama geldiğinde başında +34 yazması muhtemel olan bir durumdur. Buna göre alan koduna göre ülkeyi tahmin etmek gerekecektir. Bu konuda oldukça akılda kalıcı bir ülkeden bahsetmek mümkündür. Zaten +34 alan kodunun işaret ettiği ülke İspanya'dır. Bundan dolayı 34 alan kodunun bilinmesi zor olmaz.

Haberin Devamı

34 Alan Kodu Nereye Aittir?

34 olarak başlayan alan kodunun işaret ettiği ülke İspanya şeklinde karşımıza çıkar. İspanya ülkesinin alan kodu 34 olarak bilindiği için buna göre akılda kalması gerekir. 34 Alan kodunu başka bir ülkenin kullanma şansı bulunmaz. Bundan dolayı 34 alan kodu İspanya ile alakalıdır.