Gazete Vatan Logo

30 milyon için ilk günden kuyruk oluştu

Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi 30 milyon TL olan yılbaşı biletleri dün piyasaya çıktı

Başta İstanbul Bahçekapı’daki Nimet Abla olmak üzere gişeler önünde uzun kuyruklar oluşmaya başladı.

Büyük ikramiyenin 30 milyon lira olduğu Milli Piyango yılbaşı özel çekiliş biletleri dün satışa çıktı. Bahçekapı’daki Nimet Abla gişesi her yıl olduğu gibi şansını arıyanların umut kapısı oldu. İlk günün bilet satışları dün başlarken, tam bilet 30 lira, yarım bilet 15 lira, çeyrek bilet 7.5 liradan satışa çıktı. Büyük ikramiye için bilet alanlar hayallerini şöyle dile getirdi.

Aykut Yılmaz (14 öğrenci): İkramiye benim biletime çıkarsa eğitimime en iyi okullarda devam edeceğim, kendime iyi bir gelecek sağlayacağım.

Dilek- Rahim ve Berkcan Yılmaz (10): İkramiyenin bana çıkmasını çok istiyorum. Eğer istediğim gibi olursa hayatımı kurtaracağım. On yaşında olmama rağmen babamın borçlarını, kazanacağım parayla ödeyeceğim. Kendime araba alacağım. Ayrıca annemle babamı hacca göndermek için paranın bir kısmını ayıracağım.

Özgül Erdem (38-Ev Hanımı): Bursa’dan bilet almak için Nimet Abla’ya geldim. Buranın şansına inanıyorum. Eğer büyük ikramiye benim biletime çıkarsa, dünyayı dolaşacağım. Paranın bir kısmını da oğlumun eğitimi için kullanacağım. Geriye kalanı ise ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğim.

Nur Akdemir-Özer Akdemir (32- Memur): Eğer ikramiyeyi biz kazanırsak eşimle birlikte New York’ta yaşamak istiyoruz. Tabii hayır işlerine de para ayıracağız, çeşitli yardım kurumlarına bağışta bulunacağız. Keşke hayallerimiz gerçek olsa.

Mehmet Güzelsoy (15- tekstil işçisi): Biz aslen Diyarbakırlıyız. Ben şu anda okumuyorum ve tekstil üzerine çalışıyorum. Eğer ikramiye bize çıkarsa, İstanbul’da kalmak istemiyorum. Kardeşlerimi de alıp Diyarbakır’a döneceğim. Çünkü İstanbul’u çok sevmedim. Kazandığım parayla kendime otomotiv üzerine Diyarbakır’da iş kuracağım. Orada işsiz olanlara iş ortamı sağlayacağım ve geriye kalan parayıda kardeşlerimin eğitiminde kullanacağım.

24 çekilişten 16’sında çeyrek biletler güldü

4 KEZ YARIMA ÇIKTI: 1988’den bu güne kadar geçen toplam 21 yılbaşı özel çekilişinde talih kuşu çeyrek biletlere güldü. Son 21 yılın özel çekilişinde büyük ikramiye 16 kez çeyrek bilete çıkarken, 4 kez yarım ve 1 kez de tam biletler büyük ikramiye kazandı.

EN ŞANSLI İSTANBUL: 21 yılbaşı çekilişinden 15’i İstanbul’a gitti. Bunu 11 ikramiye ile Ankara, 4’er ikramiye ile de İzmir, Adana ve Mersin izledi. Tarsus, Antalya ve Eskişehir’in 2’şer ikramiye kazandığı 21 yıllık süreçte diğer ikramiyelerin çıktığı merkezler şöyle sıralandı:

EN ÇOK 3 ÇIKIYOR: Son 21 çekilişte şans kürelerinin en çok sevdiği numara da 3 olarak belirlendi. Bu çekilişlerde büyük ikramiye 8 kez 3’ile biten 3 kez de 3’le başlayan numaralara isabet etti. Büyük ikramiyenin diğer şanslı numaraları da 2 ve 5 olarak saptandı. 2 ile başlayan numaralar 4 kez 2 ile biten numaralarda 3 kez büyük ikramiye kazandı. Aynı şekilde 5’le başlayan numaralar 5 kez, 5’le biten numaralara da 1 kez büyük ikramiye çıktı.

30 milyon TL ile ne yapılır?

- Çekmeköy’de tanesi 150 bin TL olan evlerden 200 tane alınabilir. Bu evler ortalama 800 TL’den kiraya verilebilir ve ayda 160 bin TL kira geliri elde edilebilir.

- 600 bin TL’den satılan taksi plakalarından 50 tane alınabilir. Taksiler ortalama 80 TL günlükle kiralanıyor. Bu araçlardan her gün 4 bin TL kira geliri elde edilebilir.

- Mevduata yatırıp yılda 2 milyon 700 bin TL, ayda 225 bin TL faiz kazanabilirsiniz. Günlük faiz kazancınız bile 7 bin 500 TL olur.

- Tanesi 362 TL olan Cumhuriyet altınlarından 82 bin 644 adet alınabilir.

- İMKB’de işlem gören şirketlerden 23’ünün değeri 20 milyon dolardan az. Bunlardan birinin yüzde 100’üne sahip olunabilir.

Seyyar bayi dolandırıcıyı yakalattı

İZMİR’de seyyar Milli Piyango bayii Hakkı Geyik, yanına gelerek iki bilet verip birisinde son 6 rakama, diğerinde ise son 5 rakama göre ikramiye kazandığını söyleyen kişinin hareketlerinden şüphelendi. Bilet sahibini oyalayan Geyik, bu sırada olayı polise aktarıp yardım istedi. Seyyar satıcının yanına gelen polisleri görünce, elindeki kağıda sarılı biletleri çöpe atan A.D., gözaltına alındı. Ramazan Demir sahte ismini kullanan zanlının attığı biletlerin üzerindeki rakamlarda oynama yapıldığı saptandı. A.D.’nin kaldığı otel odasına yapılan baskında ise, çanta içerisinde 767 bilet ile 211 jiletle biletler üzerinden sökülmüş rakamlar ele geçirildi. A.D.’nin, geçmiş tarihli biletlerin üzerindeki numaları jiletle yerinden çıkardıktan sonra, son çekiliş tarihinde kazanan biletlere göre yeniden düzenleyip seyyar satıcılardan para aldığı yada yeni biletlerle değiştirdiği saptandı.

Haberin Devamı