Gazete Vatan Logo

27 odalı villada ev hapsi

Kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldüren Oscar Pistorius kalan cezasını 27 odalı, yüzme havuzlu bu villada ‘ev hapsi’nde çekecek.

27 odalı villada ev hapsi


Pistorius sevgilisini tuvalet kabininde 9 mm.’lik silahıyla öldürmüştü.

Olimpiyatlara katılan ilk paralimpik atlet olan ve 2013’te kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı öldürmekten suçlu bulunan Güney Afrikalı sporcu Oscar Pistorius’un, kalan cezasını ev hapsinde geçireceği bildirildi. Pistorius, yaklaşık altı ay süren ve tüm dünyada manşetlere taşınan duruşmalar sonucunda beş yıl hapis cezasına çarptırılarak, 21 Ekim’de hapse girmişti. Güney Afrika Cumhuriyeti Islah Gözetleme sözcüsü Manelisi Wolela, 28 yaşındaki ünlü atletin Pretoria’da bulunduğu hapishaneden salıverildiğini duyurdu. Güney Afrika yasalarına göre, mahkumlar aldıkları hapis cezasının altıda biri kadar süreyi cezaevinde geçirdikten sonra şartlı tahliye ya da kefalet gibi bazı koşullar altında serbest bırakılabiliyor.

Oscar Pistorius ev hapsine çıkmadan önce cezasını Pretoria’daki bu hapishanede çekiyordu.


Yanlışlıkla vurmuş

Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp’ı 14 Şubat 2013’te Pretoria’daki evinde “dikkatsizlik sonucu öldürmekten” suçlu bulunmuştu. Paralimpik atlet, mahkemedeki ifadesinde evine zorla girildiğini düşünerek banyo kapısından içeri ateş ettiğini ve o sırada kız arkadaşını yanlışlıkla vurduğunu savunmuştu.

Haberin Devamı

Pek çok ülkeden basın mensubu Pistorius’u görüntülemek için evin önünde kamp kurdu.





Pistorius’un amcasına ait olduğu belirtilen lüks villada 27 oda, özel bir yüzme havuzu ve özel bir sinema bulunuyor.