Gazete Vatan Logo

22 Plaka Neresi? 22 Hangi Şehrin Plakası? 22 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizde 1962 yılından itibaren plaka kodları kullanılmaya başlanmıştır. İlk başlarda bu plaka kodu 68 numaraya kadar verilmiştir. Son il Zonguldak olarak geçiyordu. Günümüzde ise 81 il var. 68'den 81 numaraya kadar olan iller, önceden ilçe statüsünde bulunmaktaydı. Günümüzde insanlar yaşadıkları şehir dışındaki plaka kodlarını da merak ediyorlar. Bu numaralardan birisi de 22 plaka kodudur. 

22 Plaka Neresi? 22 Hangi Şehrin Plakası? 22 Hangi İlin Plaka Kodu?

22 Plaka Neresi?

Şehirde bulunan taşıt araçları farklı plaka kodlarına sahiptir. Dolayısı ile 22 plaka kodu da öğrenilmek istenilen bir kod olarak geçiyor. 22 plaka kodu 22.ci sırada yer alan Edirne iline aittir. Edirne ilinin plaka kodu 22 olarak geçiyor. Bu şehre kayıtlı olan taşıt araçların plakası 22 olarak kayıt edilmektedir. 

22 Hangi Şehrin Plakası?

22 plakası Edirne şehrine bağlıdır. Bu şehirde trafiğe kayıtlı olan 178 bin 533 araç bulunmaktadır. Bu araçların %63.3 otomobil olarak belirlenmiştir. Plaka kodları sayesinde trafikte yazılan cezalar da sorun yaşamadan doğrudan araç plakasına kayıt edilmektedir. Bu yüzden trafikte düzenlemeler oldukça önemlidir. Bu plaka kodları sayesinde aracı sorgulamak, ceza yazmak ve tarif etmek için gerekmektedir. 

22 Hangi ilin Plaka Kodu?

22 plaka kodu Edirne ilidir. İlk plaka kodları Fransa bölgesinde çıktı. Oldukça popüler oldu ve çok kullanışlı olduğundan hemen yayıldı. 1893 yılında araçların kimliği olarak da geçene plakalar Fransa'da kullanılmaya başlamıştır. 1962 yılında ise ülkemizde başlandı. İlk olarak 68 numara son plaka kodu olarak geçiyordu. Ancak ilçeler, il statüsüne geçtikçe sayı artmaya başlandı. Günümüzde bu sayı 81 olarak belirlenmiştir. 

Haberin Devamı

22 Plaka Kodu Hangi Şehre Ait?

22 plaka kodu Edirne iline ait bir numaradır. Merak edilen ve araştırılan bu il, oldukça da kalabalık sayılır. Marmara bölgesinde yer alan bu il, 407.763 bin nüfusa sahiptir. 

Plaka Kodu 22 Olan İl Hangisi?

Plaka kodları önemsenmeli. Şehirlerde il dışından gelen çok sayıda araç görmek mümkün. Hangi bölge olursa olsun 22 numaralı plaka Edirne ilinde kayıtlı bir aracın olduğunu göstermektedir. Aracın diğer harf kodları ise Edirne'nin hangi ilçesine bağlı olduğunu gösterir. Araçlar kayıtlı olduğu ilden başka ile geçebilmektedir.