Gazete Vatan Logo

2007 nasıl geçti, 2008 ne getirecek?

Ünlüler geride nasıl bir yıl bıraktı? Bir yıl işte böyle geçti. FOTO ANALİZ İÇİN TIKLAYIN

VATANDAŞ NE DEDİ?

Şehitler içimizi yaktı, seçimler heyecanlandırdı

Sokaktaki adam, ekranların renkli yüzleri, edebiyat dünyamızın keskin kalemleri 2007’yi değerlendirdi, yeni yıl dileklerini iletti... İşte bir yıl böyle geçti.

Ayrımcılığın olmadığı bir yıl istiyorum...

Kemal Sarıca (Profesör doktor-47):
2007 yılında en çok terör olaylarına üzüldüm. Birbiri ardına gelen şehit haberleri beni kahretti. 2008 yılından en çok ülkem için huzur, barış, terör olaylarının sona ermesini ve memlekette herkesin bir arada hiçbir ayrım gözetmeksizin mutluluk içinde yaşamalarını istiyorum.

Yeni yıldan aşk istiyorum

Nil Ayav (Öğrenci-17):
Geçen yıl beni en çok terör etkiledi. Verdiğimiz şehitlere çok üzüldüm. Beni en mutlu eden ise çok çalışıp ve üniversitede istediğim bölümü kazanmamdı. Önümüzdeki yıldan beklentim ise yeni bir sevgili. Uzun süredir sevgilim yok. Aşk istiyorum yeni yıldan.

Halk artık bölünmesin

Fulya Rızvanov (Tezgahtar-21):
Geçen yıl uzun süre iş bulamamıştım, üzgündüm. Artık tezgahtarlık yapıyorum. İş bulup, aileme katkıda bulunduğum için çok mutluyum. 2007’de en çok teröre karşı operasyonların geç başlamasına kızdım.

Sarko’ya fena halde takmış durumdayım

Salih Mercan (Doktor-43):


2007’de Türkiye açısından en önemli olay Kuzey Irak’a girmekti. Cumhuriyet mitinglerinde insanların sokaklara dökülmelerine çok sevindim. Dünyada ise Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye kızdım. Ona çok takmış durumdayım.

Bu en mutlu yılım oldu

Olga Samburska (Ev Kadını-37):


Ukraynalı’yım ama kocam Türk. 10 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Bu yıl çok mutlu oldum çünkü üçüncü çocuğum dünyaya geldi. Ancak hükümete çok kızdım bu sene. Ekonomi düzeldi, enflasyon yok deniyor fakat fiyatlar sürekli artıyor.

Ekonomi kötüydü

Semra Sönmez (Sekreter-30):


Son dönemde artan terör olaylarına ve araçların yakılmasına çok üzüldüm. Ayrıca ekonomi düzeldi denilmesine rağmen bana göre geçen sene çok kötüydü.

Savaşlar üzücüydü

Vildan Atasever:


2007’de asker ablası olarak askerlerimizin şehit olması üzücüydü. 2000’lerde her şeyin daha iyi olmasını hayal ederken savaşlar, susuzluk, küresel ısınma beni tedirgin etti.

Kendimizi dünyaya ispat ettik

Kurtuluş Okutan (Kurumsal İletişim Direktörü-38):


Türkiye’de de artık güzel şeyler olmaya başladı. Her alanda ülkemiz kendini dünyaya artık ispat ediyor. Ben sağlık alanında çalışıyorum ve sağlıkta Türkiye’nin dünyayla yarıştığını ve çok iyi bir noktada olduğunu biliyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor.

Terör üzdü seçimler çok kızdırdı

Aysun Uçar (Asistan-31):


Gazetede okuduğum aile içi taciz olaylarından ve terör olayları beni çok etkiliyor. Çok üzülüyorum. Bu tür hikayeler okuduğum zaman o günüm çok kötü geçiyor. 2007 yılında babamı kaybettim, benim için çok kütü bir seneydi. Yaşadığım olaylar beni çok üzdü. Ayrıca seçim sonuçlarına ve mitinglere de çok tepki gösterdim.

Enflasyona ve AKP’ye kızdım

Orhan Baş (Garson-22): Şehitlerin ölmesi, maaşlarımızın az olması ve enflasyon bu yıl beni çok üzdü. Hayat çok pahalıydı. Her yıl olduğu gibi bu sene de geçim derdiyle uğraştık. Beni en çok kızdıran ise AKP iktidarı oldu.

Şehitlere ağladım

Lütfullah Şahin (Vale-29): Askerlerin ölmesi beni çok etkiledi ve üzüldüm. Ancak devletimizin Kuzey Irak’ta başlattığı operasyon çok iyi oldu. Eşim 20077de hastalandı, bu da beni yıktı. 2008’den en büyük beklentim ise Galatasaray’ın şampiyon olması.

Erhan Bener büyük bir kayıp oldu

Nazlı Eray: 2007’nin en üzüntü verici olayı artan şiddet olaylarına, ABD’nin tüm dünyaya ettiği eziyete, ülkenin ikiye bölünüşüne eklenen küresel ısınmayla hayatımızın bir cehenneme dönmüş olması en üzüntü verici olaylardı. Edebiyat dünyası için ise Erhan Bener’in kaybıydı. Çok üzüldüm, çok değerli bir yazardı. 2007’de beni sevindirecek hiçbir şey olmadı. Var mı?

Ampute takımın başarısı alkışlanmalı

Selçuk Şahin (Fenerbahçeli futbolcu): 2007’nin spor olayı Ampute milli takımının dünya üçüncüsü olması. Benim için en sevindirici olay ise sakatlıktan kurtulup, formamı kapmam.

Araçların yakılması üzücü

Semra Sönmez (30)Sekreter: “2007 yılı benim için çok karışık geçti. İkinci kez iş değişikliği oldu. Son dönemde artan terör olaylarına çok üzüldüm. Araçların yakılması da beni çok üzüyor. İnsanların ölüm tehlikesi altında yaşaması ve ekonominin düzeldi denilmesine rağmen bana göre düzelmemesi de beni etkiliyor.

Operasyon beni mutlu etti

Aytaç Güney (29) Pazarlama temsilcisi: Son dönemlerde yaşanan terör olayları beni en çok etkiledi. Amerika’ya karşı hükümetin sergilediği kararlı politika beni son dönemde en çok mutlu olan olay oldu. AB’ye karşı boyun eğmiş bir politika sergiliyor olmamıza da çok üzülüyorum ve bu konuda herkese çok tepkiliyim.

Haberin Devamı