Gazete Vatan Logo

03’te ‘Devlet’e hem baskın hem katliam

03’te ‘Devlet’e hem baskın hem katliam

Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Şahinbaş Atölye Sahnesi’nin bulunduğu alandaki ağaçlar, iş merkezi yapan bir inşaat firmasınca söküldü.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün (DT) Macunköy’deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesinin bulunduğu alandaki ağaçların, bölgede iş merkezi yapan bir inşaat firmasınca söküldüğü iddia edildi. DT Ankara Müdürü Şekip Taşpınar, Devlet Tiyatrolarına ait İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan firmanın çalışanlarının, sabaha karşı 4 sularında, iş makineleriyle ağaçların bulunduğu yere girdiklerini söyledi.

Eli sopalı ve silahlı geldiler

Eli sopalı ve silahlı oldukları iddia edilen bu kişilerin, ağaçların kesilmemesi için nöbet tutan sanatçıları engellediğini belirten Taşpınar, alandaki ağaçların iş makineleriyle söktüğünü aktardı. Taşpınar, bölgede çalışma yapan iş makinelerinin DT’ye ait mutfağın bir bölümünü de yıktığını anlattı. Taşpınar, ellerinde mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, inşaat firmasının kanunlara aykırı hareket ettiğini savundu. DT sanatçısı Ali Hakan Beşen ise bölgede nöbet tuttuklarını belirterek, sabaha karşı eli sopalı ve silahlı oldukları iddia edilen grubun araziye girdiğini söyledi.



Polisin üzerine kepçe...

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğü, Macunköy Tesislerindeki yeşil alanın tahribinden dozararın giderilmesi ve alanın yeniden ihyası için gerekli tedbirlerin alınacağını bildirdi. Arazideki yaklaşık 100 ağacın söküldüğü kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi, “Yenimahalle Kaymakamlığının meni müdahale ve Ankara 12. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararına rağmen hukuka aykırı bir şekilde araziye girilmiş ve bütün ağaçlar katledilmiştir. Konuyla ilgili Ostim Şehit Kadir Özcan Polis Merkezi Amirliğine suç duyurusunda bulunulmuştur. Polisler olaya müdahale etmek istemişler ancak polisin üzerine kepçe sürülerek yıkım devam ettirilmiş ve takviye ekip gelene kadar bütün ağaçlar katledilmiştir. Genel Müdürlüğümüz sorumluların gerçekleştirdikleri bu kabul edilemez fiillerin takipçisi olduğu gibi meydana gelen zarar ve tahribatın giderilmesi ile alanın ihyası için gerekli tedbiri alacaktır.”