Gazete Vatan Logo

‘Zaman kaybettik ama...’

Erdoğan, Galataport, Haydarpaşa Port gibi projelere de ‘yargı’ engelinden yakındı

BAŞBAKAN Erdoğan, İstanbul’u ‘alışveriş cenneti’ haline getirmeyi hedefleyen 40 gün 40 gece sürecek İstanbul Shopping Fest’in (İSF) resmi açılışının gerçekleştiği toplantıda İstanbul’un ihanete uğradığını, dört duvar dikenin ‘oraya benim’ dediğine dikkat çekerek, Galataport, Haydarpaşa Port gibi projelere de ‘yargı’ engelinden yakındı.

1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde ellerinde elmas parçası olduğunu bildiğini, sabırla işlenmesi gerektiğini inandıklarını vurgulayan Erdoğan, “Biz İstanbul’u çok boyutlu ele aldık. İstanbul ihanete uğramıştı, yazık ettiler. Kim nereyi işgal etmişse, dört duvar dikmişse benim dedi. Bu istanbul’a ihanettir, geçmişe ihanettir. Biz şu anda bunun bedelini ödüyoruz ama bunu değiştirme gayretindeyiz” dedi.

12 Haziran ustalık dönemimiz

Son 8 yılda İstanbul’un şahit olduğu uluslararası etkinliklerin şehri ‘marka’ haline getirme anlamında doğru yolda olduklarının ispatı olduğuna dikkat çeken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Birileri de bize bariyer kuruyor:

Haydarpaşa Port, Galataport, Tophane olayı örneğin.. Bir Galataport’u yapamadık çünkü yargı önümüze dikildi. Eğer biz belirlediğimiz tarihte bu projeyi yapsaydık şimdiye bitmiş olacaktı. Tophane’deki o çirkinlikleri görmeyecektik. Kruvaziyer gemileri gelecek, büyük sermayedarları oraya indirecek. Onlar da hem şehre büyük imkanlara bırakacak hem de ülkemizin farklı yönlerini de tanıyacaklardı” dedi. Haydarpaşa Port’ta da 6 bin yatak kapasitesi hedeflediklerini ve yatay mimariyle binaların birbirlerine shuttle’larla bağlandığı bir yapı düşündüklerini vurgulayan Erdoğan, “Bunlarda şu anda zaman kaybettik ama yine de gerçekleştireceğiz” mesajını verdi.

18 Mart-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen İSF’nin resmi açılışının gerçekleştirildiği yemeğe de katılan Başbakan Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Biz 3 Kasım’da çıraklık sürecimizi bitirdik. 22 Temmuz’dan sonra kalfalık dönemimiz bitti. 12 Haziran’da da inşallah ustalık dönemimize ulaşacağız” değerlendirmesini yaptı. Kuzey Afrika’daki gelişmelere de değinen Erdoğan, o coğrafyada yaşananların altında, günde 1 dolara talim eden insanların, hatta bunu bile bulamayanların yattığına da dikkat çekti. Erdoğan, “Eğer ülkemiz bu tür sıkıntıları yaşamıyorsa, sosyal devlet anlayışımızdandır” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı