Gazete Vatan Logo

‘Türkiye’ye dolar yağacak’

CHP lideri, parlamentoda çoğunluğu sağlamaları ve Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Türkiye’yi bölgenin lideri haline getireceklerini öne sürdü

‘Türkiye’ye  dolar yağacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Ankara Minibüsçüler Odası’nı ziyaret etti. 36 bin aracın temmuz ayı itibariyle engelli rampasına sahip olması zorunluluğu getirildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunları bu kadar kısa sürede üretecek bir fabrika olmadığından zorunluluk tarihinin ertelenmesi gerektiğini savundu.

‘Ne dış gücü...’

Kılıçdaroğlu, “Mazot fiyatları devamlı artıyor? Sebebi siz misiniz?” sorusuna, bir minibüsçünün “Dış güçler” demesi üzerine, “Hayır efendim, ne dış gücü? Adam petrol satıyor sana, ‘Doları şudur’ diyor. Dolar kurunda bir değişiklik var mı adamın? Eriyen ne, değeri düşen ne? Türk Lirası. Biz, ‘dolar, dolar’ diyoruz, yanlış yere bakıyoruz” diye kaşılık verdi.

Sorunların faturasını çalışanların ödeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Gelir elde edenlerden daha fazla vergi alacaklar. Ödemiyor, geliri az. ‘Yazın cezaları’ diyecekler. Verecekler polisin eline makbuzu, ‘Akşama kadar bu makbuzu bitir, sonra gel kardeşim diyecekler” iddiasında bulundu.

‘Ortadoğu’yu inşa edeceğiz’

Haberin Devamı

Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorununun olmadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, “Haziran’ın 25’inden sonra Allah izin verir parlamentoda çoğunluğu sağlar ve cumhurbaşkanlığına da eski bir öğretmen olan, güzel bir öğretmen olan Muharrem İnce’yi de oturtursak, Türkiye’yi gerçekten de bu bölgenin lideri haline getiririz. Buna yürekten inanıyorum” dedi. Ortadoğu’da Türkiye, İran, Irak ve Suriye’nin katılımıyla Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kurarak, sorunları çözeceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, bölgeyi barış havzasına dönüştüreceklerini söyeldi ve şöyle konuştu: Bu projeyi hayata geçirdiğimiz anda Türkiye’ye dünyanın her tarafından dolar yağacak. Ortadoğu’yu biz inşa edeceğiz, biz yapacağız. Yollarını, köprülerini, hastanelerini, toplu konutlarını hepsini yapma imkanımız var.