Gazete Vatan Logo

‘Kavgayı çıkaran sensin şikayet eden de sensin’

CHP lideri Baykal, “Son 10 gün içinde siyasette yalan, fitne, dedikodu var” diyerek Başbakan Erdoğan’a yüklendi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin dünkü grup toplantısında Başbakan’ı ve AKP’yi hedef aldı. Baykal, özetle şöyle konuştu:

* Kampanya var: Son 10 gün içinde siyasette yalan, fitne, dedikodu vardır. Eskiden Türkiye’de siyaset partiler arasında olurdu. Şimdi siyasetin hedefi yargı oldu. Yargıya karşı yalan, fesat, dedikodu kampanyası var. Silahlı kuvvetlere karşı kampanya var.

* Bedel ödeyecekler: Yargıya, Silahlı Kuvvetler’e yapılan bu saygısızlık karşısında ’hayır olmaz, yapamazsınız’ demek sizin göreviniz değil mi ey hükümet? Gizli gizli memnuniyet teşvik ifadeleri yapıyorsunuz. Anayasa Mahkemesi bildiri yayınlıyor ve savcıları göreve çağırıyor. Nasıl bir manzara bu? Bu gidişi teşvik edenler ağır bedel ödemek zorunda kalacaklardır.

* Ruhsal dağınıklık: AKP treninden şimdi inenler bir daha binemezler diyor. Başbakan ciddi bir ruhsal dağınıklılık içinde. Bu tablo gerçekten de uzamamalıdır. Milli Takım nasıl 70. dakikadan sonra kendine gelip işi bitirdiyse Türkiye’de bu bıkkınlık tablosundan çıkmalıdır.

* Zihniyet: Bir türbanlı genç kız çıktı “Atatürk’ü sevmiyorum, Humeyni’yi seviyorum” dedi. Atatürk’ü sevmek zorunda değilsin. Ama Atatürk’ü sevmiyorum Humeyni’yi seviyorum diyorsa o Atatürk’e yönelik sevgisizliğin nereden kaynaklanmış olduğunu da görüyoruz. İngiliz işgalinde türbanlı genç kızın kendi haklarını güvencede hissedeceğini söylüyor. Ali Babacan’ın sözlerini hemen hatırladım. Bu bir zihniyet.

* Kavgayı sokan sensin: Herkesle en büyük kavgayı gerçekleştiren insansın. Ama kavgadan en çok şikayet eden insan da sensin. Bunu anlamak mümkün değil. Eski Cumhurbaşkanı Sezer’le, eski YÖK başkanıyla, vatandaşla, medyayla, Merkez Bankası’yla, CHP ile TSK ile yargı ile cebelleştin, Kamer Genç’i dövdürdün ondan sonra kavga ile işim olmaz diyorsun. Siyasete kavgayı sokan sensin. Hiç fütursuzca da kavgadan şikayet ediyorsun. Türban olayında da aynısını yapıyorsun. Sanki İspanya’da “Velev ki siyasi simge” diyen o değil. Anayasa değişikliğinin gerekçesine bunu açıkça yazan sanki o değil. CHP demokrasi sabıkalısıdır diyor. Erdoğan senin Başbakan olma sürecinin önünü açan CHP’dir. Çıkıp sabıkalı lafı ediyorsun. Milletvekilliği sayesinde sabıkadan kurtulmuş adamsın.


Haberin Devamı