Gazete Vatan Logo

'Evet' için şartını açıkladı

İşte Kılıçdaroğlu'nun referandumda 'evet' için şartı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül’de yapılacak referandumda ’evet’ demek istediklerini, ancak milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılmayacağı için ’hayır’ diyeceklerini ileri sürdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars mitinginin ardından karayoluyla Erzurum’a geçti. Kılıçdaroğlu, İstasyon Meydanı’nda toplanan kalabalığa açık hava mitinginde hitap etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın, milletvekili dokunulmazlığını kaldırması halinde referandumda Anayasa’ya evet diyeceklerini söyledi.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a, Erzurum’dan seslendiğini ve duymasını istediğini belirterek, "Bizim inancımızda, siyasi anlaşıyımızda en ağır şey kul hakkı yemektir. Bir milletvekili niçin dokunulmazlığın arkasına saklanır. Buradan söylüyorum, Erzurumdan söylüyorum Recep Bey duysun diye söylüyorum, eğer kul hakkı yemeyenleri savunmak istemiyorsan, kul hakkı yiyenleri yargı önüne çıkartmak istiyorsan dokulmazlıkları kaldır. Ben de bu anayasaya ’evet’ diyeceğim ama ben adım gibi biliyorum, dokunulmazlıkları kaldıramaz, hepsi malı götürmüş. Şimdi kurtarmak istiyorlar yüce divana gidecekler, ’bizim seçtiğimiz hakimler olsun bizi kurtarsın." diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde yoksul vatandaşlar için halk sigortası çıkartacaklarını, ayrıca, siyasi ahlak yasası çıkartacaklarını sözlerine ekledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Erzurum mitingine 2 buçuk saat gecikmeli olarak katıldı. Miting alanına kızıyla birlikte gelen alkollü bir kadın ise Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce görevlilerce alandan çıkartılmak istendi.
Görevlilere direnen alkollü kadın, daha sonra miting alanının kenarındaki kaldırıma düştü. Bu esnada görevliler kadını yine çıkartmak istedi. Bunda başarılı olamayan görevliler, son çare olarak polisten yardım istedi.Sivil bir kadın polisin yardımıyla miting alanından uzaklaştırılan kadın, polislere zorluk çıkarttı.

"SÖZ VERİYORUM SİYASETİ TEMİZLEYECEĞİM. BAĞIMSIZ VE ÖZGÜR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum siyaseti temizleyeceğim. Bağımsız ve özgür Türkiye’yi kuracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Erzurum İstasyon Caddesi’nde düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada, geçmişte doğunun Paris’i olarak bilinen Erzurum’un AK Parti’nin yanlış uygulamaları nedeniyle bugün rant mağduru haline geldiğini savundu.

Erzurum’un AK Parti’li milletvekillerinin kentin sorunlarına duyarsız kaldığını ileri süren Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sorunlarını Meclise taşıyacak CHP’ye destek vermelerini istedi.

Hükümetin et ithalatı kararını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Erzurum’a ithal et geliyor. Burada toprak mı yok, besicilik mi yok, yem mi yok? Hepsi var, ama Erzurumlular’ın hakkını savunacak politikacısı yok" dedi.

Erzurum’un mütedeyyin insanların, dadaşların yaşadığı bir kent olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu kardeşiniz boğazından haram lokma geçmemiş bir kardeşinizdir. Rahmetli babam derdi ki ’oğlum sen doğru dur, eğri belasını bulur’ doğru duruyoruz, her yerde doğru duracağız" diye konuştu.

Kentin şeker fabrikasının özelleştirileceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, buranın da AK Parti tarafından rant kapısı haline getirileceğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, CHP’nin hedefinin temiz siyaset olduğunu belirterek, "Söz veriyorum siyaseti temizleyeceğim. Bağımsız ve özgür Türkiye’yi kuracağız" dedi.

AK Parti’nin vatandaşların temiz duygularını sömürdüğünü iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Erzurumspor’u küme düşürdüler, siz de artık AKP’yi küme düşüreceksiniz. Bunlar din, iman, ahlak derler, milletin en temiz duygularını sömürürler. Bunlara izin vermeyeceğiz. Bunların bütün kirli çamaşırlarını çıkardım. Bazısının dişini çektik. Bazısını genel başkan yardımcılığından ettik. Yarın ramazan gelecek, oruç tutacak namaz kılacaksınız, kul hakkı yiyenlere evet mi diyecek siniz?"

İnançların siyasetin konusu olamayacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir tek kişi ben ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum diyorsa gelsin Kemal kardeşinizi bulsun. Onun önüne düşeceğim, ibadetini özgürce yapmasını sağlayacağım" dedi.

AK Parti iktidarının sosyal devlet anlayışından uzaklaştığını ileri süren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kalkınmayı devletin gerçekleştireceğini, özel sektörün yatırım yapmak istemesi halinde de destek vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterilerini izledi.

Miting sonunda 3 yankesici yakalandı.

Bu arada Kılıçdaroğlu, Erzurum’a gelirken Sarıkamış şehitliğini ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı ve dua etti.

Haberin Devamı