Gazete Vatan Logo

CHP'nin adayları netleşti!

CHP merakla beklenen adaylarının bir kısmını daha açıkladı. İşte o isimler

CHP Şanlıurfa’da, Kirvar aşireti mensubu Nazan Odabaşı’nı aday gösterdi. Fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı’nın ablası olan Odabaşı, 2002’de de CHP’den Urfa 4. sıra adayıydı.

CHP MYK, Genel Başkan Deniz Baykal Başkanlığında önceki gün yapılan ve geç saatlere kadar süren toplantısında, yerel seçimlere yönelik aday belirleme çalışmalarını sürdürdü. Toplantı sırasında, açıklanan bazı il ve ilçe adaylarına yönelik, tabandan gelen tepkiler değerlendirildi. Bu noktada Baykal’ın, geçen hafta genel merkezde düzenlenen törenle açıkladığı adaylar arasında yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Soner Çetin’in ismi tartışmaya açıldı. Tartışmalar sonunda, Çetin’in yerine Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş’ün adaylığına karar verildi.

CHP MYK’nın aldığı karar doğrultusunda, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Bursa’da Sena Kaleli, Kastamonu’da Müjgan Alagöz, Antakya’da İris Şentürk, Erzincan’da ise Nuran Uygun ile yarışacağını açıklamıştı. Son yapılan MYK’da Şanlıurfa ve Afyon’da da kadın aday gösterme kararı alındı. Urfa’da Nazan Odabaşı, Afyon’da Hatice Gök’ün adaylıkları ile CHP’de il bazında kadın aday sayısı 7’ye yükseldi. CHP’nin açıklanmayan tek il adayı olan Isparta’da da bir kadın aday açıklayabileceği belirtildi.

Nihat Odabaşı’nın ablası

CHP’nin Şanlıurfa adayı Nazan Odabaşı’nın İTÜ Edebiyat Fakültesi mezun olduğu ailelerine ait ticaret ve sanayi alanlarında kurulu bulunan iş yerlerinin başında bulunduğu öğrenildi. Urfa’nın en geniş aşiretlerinden Kirvar’ın mensubu olduğu kaydedilen Odabaşı’nın aynı zamanda KA-DER Urfa Girişim grubunun da başkanlığını yürüttüğü ifade edildi. Nazan Odabaşı, ünlü fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı’nın da ablası. Odabaşı, 2002 seçimlerinde CHP listelerinde 4. sıradan aday gösterilmişti.

Çankaya bu hafta...

CHP yönetimi Ankara’nın önemli ilçelerinden Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut adayını ise henüz belirlemedi. Bu ilçelerle ilgili değerlendirme toplantılarının bu hafta da süreceği öğrenildi. Isparta ile ve İzmir’in Güzelbahçe adayı da önümüzdeki günlerde netleşecek.

İstanbul’un ilçeleri

İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Beşiktaş ve Avcılar ilçelerinde mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterme kararı alan CHP MYK, bazı ilçe belediye başkanlıkları için ise şu isimleri belirledi:

Ataşehir: Battal İlgezdi

Beylikdüzü: Vecdet Öz

Çatalca: Cem Kara

Esenyurt: Bülent Kerimoğlu

Küçükçekmece: Nurettin Şen

Kartal:Altınok Öz

Şişli: Muharrem Sarıgül

Zeytinburnu: Adil Emecan

Beyoğlu: Mustafa Dolu

Fatih: Can Özyedierler

Kağıthane: Zeynel Öztürk

Sancaktepe: Arif Sağ

Sultanbeyli: Osman Nuri Bedir

Üsküdar: Sema Barlın

Silivri: Özcan Işıklar

Sarıyer: Şükrü Genç

Adalar: Mustafa Farsakoğlu.

İzmir’in ilçeleri

CHP MYK, toplantısında İzmir’in ilçe belediye başkan adaylarına yönelik de çalışma yaptı. Buna göre bazı ilçeler ve adayları şöyle:

Aliağa: Turgut Oğuz

Dikili: Osman Özgüven

Balçova: Mehmet Ali Çalkaya

Bayındır: Alaaddin Çapuk

Bergama: Mehmet Gönenç

Buca: Ercan Tatı

Çeşme: Ahmet Faik Tütüncüoğlu

Çiğli: Ensari Bulut

Foça: Gökhan Demirağ

Gaziemir: Halil İbrahim Şenol

Karabağlar: Sıtkı Kürün

Karaburun: Hamza Serdar Yasa

Karşıyaka: Cevat Durak

Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı

Kınık: Süleyman Kaya

Konak: Kemal Karataş

Menemen:Tahir Şahin

Narlıdere: Abdül Batur

Ödemiş: Bekir Keskin

Seferihisar: Mustafa Tunç Soyer

Tire: Halil Çulhaoğlu

Torbalı: İbrahim Öz

Urla: Mustafa Aras

Bornova: Kamil Oktay Sındır

Bayraklı: Hasan Karabağ.

Haberin Devamı