Gazete Vatan Logo

‘Birbirimizle değil, AKP ile uğraşacağız’

Kılıçdaroğlu, PM üyelerine “Çalışacaksınız, sahaya ineceğiz” mesajı verdi. Kılıçdaroğlu, yeni birimler oluşturmak için de PM’den yetki aldı. Bugün veya yarın açıklanacak MYK’da iktidarın politikalarını ve adımlarını birebir takip edecek yeni bir birim oluşturulacak

CHP’nin yeni Parti Meclisi’nin ilk toplantısında 60 üyenin tamamı kendilerini tek tek tanıttı. Toplantının büyük bölümü tanışma ile geçti.

Toplantıda Kılıçdaroğlu PM üyelerini “yeni dönemde kavga ve tartışma istemiyorum. Bazı arkadaşların arasında anlaşmazlıklar, uyuşmazlıklar olabilir ancak bu konuda basın önünde tartışma yapılmayacak. Herkes kiminle problemi varsa kendi arasında bu sorunu çözecek. Tartışma ve kavgayla partinin enerjisi harcanmasın” diye uyardı. Kılıçdaroğlu PM’nin yeni dönemine ilişkin de “Bundan sonra daha çok çalışacağız. Sahaya ineceğiz. Var olan projelerimizi hep berabere geliştireceğiz. Bu projeleri halka anlatmak sizlerin görevi. Herkes bu projeleri anlatmak için sahada olacak. Yeni dönemde birbirimizle, örgütlerle değil, AKP ile uğraşacağız. AKP’nin adaletten uzak, yoksulluğu artıran bir parti olduğunu tüm halk öğrenecek” dedi. Toplantıda PM üyesi Gökhan Günaydın da yerel seçimlere yönelik bir strateji sunumu yaptı.

Yeni MYK açıklanacak

Kılıçdaroğlu, yeni MYK’yı bugün ya da yarın açıklayacağını PM üyelerine iletti. PM’den 17 kişilik MYK’yı artırma yetkisi de isteyen ve tam yetki alan Kılıçdaroğlu, “İşçi, işveren sendikaları ve STK’lardan” sorumlu genel başkan yardımcılığını 3’e ayıracağını söyledi. “Emekli politikaları” diye yeni bir birim de eklemeyi düşündüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu’nun “Çevre ve Sosyal Politikalar” adı altında bir birim oluşturulacağını da belirtti. Toplantıda Kılıçdaroğlu’nun yeni kurulacağını söylediği en dikkat çekici birim olarak da “Kamu Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” birimi oldu. Bu birim iktidarın, bakanlıkların politikalarını yakından takip edecek. Bu birim aynı zamanda parti sözcülüğü görevini de üstlenecek. Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun kadın ve gençlik kollarından sorumlu genel başkan yardımcılıklarını boş bırakması da bekleniyor. Hem kadın kolları hem de gençlik kolları seçimle göreve geldiğinden Kılıçdaroğlu’nun buralardan sorumlu alana atama yapmayı düşünmediği belirtiliyor.

Toplantıda Bülent Kuşoğlu’nun “Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı” önerdiği, Fikri Sağlar’ın bu öneriyi desteklediği öğrenildi.

YDK Başkanı Emek

Kılıçdaroğlu’nun PM listesine almayarak Yüksek Disiplin Kurulu’na kaydırdığı MYK üyesi Atila Emek dün yapılan YDK toplantısında başkanlığa seçildi. Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını da yapan Saniye Barut başkan yardımcılığına getirildi. Selahattin Balta da YDK sekreteri oldu. Kılıçdaroğlu’nun yeni dönem için sık sık verdiği “disiplin” mesajı nedeniyle YDK’nın gündeminin yoğun olması bekleniyor.

Muhtemel isimler

VATAN’ın dün Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerden edindiği bilgilere göre bazı MYK üyeliklerine kimlerin getirileceği kesinleşti. Gökhan Günaydın, Perihan Sarı, Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata, Yakup Akkaya isimlerinin yerlerini korumasıne kesin gözüyle bakılıyor. Edinilen bilgiye göre CHP’de yeni yönetimde ayrıca şu isimler de yer alacak:

Adnan Keskin, Erdoğan Toprak, Umut Oran, Bülent Kuşoğlu, Gürsel Tekin, Levent Gök, Ekrem Kerem Oktay (veya Emrehan Halıcı), Alaattin Yüksel (veya Gülseren Onanç), Faik Öztrak, Prof. Dr. Oğuz Oyan, Şafak Pavey, Haluk Koç, Bihlun Tamaylıgil.

Haberin Devamı