Gazete Vatan Logo

Bağış'tan 'Muhteşem' teklif!

Bu sözler konferansa damgasını vurdu.

Bağış'tan 'Muhteşem' teklif!

Başbakan Erdoğan'ın sert bir dille eleştirdiği ve yargının karar vermesini bekliyoruz dediği Muhteşem Yüzyıl dizisi Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ana konuşmacı olarak katıldığı Marka Konferansı'na da damgasını vurdu.

TARTIŞARAK DİZİNİN TANITIMINI YAPIYORUZ

Tartışmaların dizinin tanıtımına büyük katkı yaptığını ifade eden Bağış, hiçbir devletin bir dizi tanıtımına bu kadar katkı sağlamadığını ifade ederek, "Ben o dizinin yapımcısı olsam bu devlete iki kat vergi verirdim" dedi.

Bugün 77 farklı ülkede 116 dizinin sezonluk anlaşma ile satıldığına dikkat çeken Bağış, "Yapımcıların dizilerden elde ettikleri gelirlerde arttı.

Bizim köklü bir tarihimiz var. Bunu senaryolarına yansıtanların tarihe biraz daha saygılı olması lazım. Ben geçen hafta Macaristan'daydım. Uçakla gitmeme rağmen çok yoruldum. Kanuni Sultan Süleyman at sırtında buralara iki defa gitmiş. Ama dizilerde iki kadın arasında kalmış gibi gösterilmesine karşıyız. Bizim hassasiyetimiz bunlara titizlik gösterilsin" diye konuştu.



İÇİNDE ROMANTİZM OLAN MUTFAK OLAN FİLMLERİ DESTEKLEYECEĞİZ

Bakan Bağış, konuşmasında İstanbul'da çekilen James Bond'un son serisi Skyfall filminde İstanbul'un iyi gösterilmediği konusundaki eleştirileri ise şöyle cevapladı:

"Bizim de kafamızda önyargılar var. Senaristin kafasında da bu önyargı var. Bunu filme yansıtmış. Bizim işte bu önyargıyla mücadele etmemiz lazım. Bu filmin İstanbul'da çekilmesine bizzat ben yardımcı oldum. Daha iyi olabilir miydi? Olurdu.

Şimdi Turizm Bakanlığı ile birlikte üzerinde çalıştığımız bir tasarı var. Aynen Malta'da ve Yeni Zellanda'da olduğu gibi ülkemizde çekilecek uluslararası film projelerine teşvik sistemi geliştiriyoruz. Bağıştan Muhteşem teklif

Böylelikle yabancı yapımcılara vergi iadesi sistemini getireceğiz. Bu turizm potansiyelimizin artmasına da yardımcı olacak. Bundan sonra içinde romantizm olan, mutfak olan, gurme tarzı fimleri destekleyeceğiz."

ÇİZGİ FİLME İLK CEZAYI BİZ KESMEDİK

Bağış, The Simpsons çizgi filmine RTÜK'ün kestiği ceza konusunda, "Çizgi filmin cezalandırıldığı ilk ülke burası değil. Japonya'da daha önce bu çizgi film cezalandırıldı. RTÜK başkanı cezai yaptırımın sebebinin gençliği korumak olduğunu söyledi" diye konuştu.

Haberin Devamı