Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Yolun açık olsun Kara Kartal

Yolun açık olsun Kara Kartal

Beşiktaş'ın Vodafone Arena'da Napoli maçında gösterdiği performansı futbol yorumcusu Harun Uyar ile konuştuk

Yolun açık olsun Kara Kartal

Harun Uyar'ın sözleri şöyle;

"Süper Lig'in namağlup takımı Beşiktaş, Napoli ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde de yenilmezlik serisini devam ettirdi.

Maça başlamadan önce Şenol hoca bir ve ikinci bölgelerde topun bizde kalmasını sağlarsak golü bulabileceğini ifade etmişti. Gerçekten de takım bunu yapmaya çalıştı. Belki Tosiç'in erken değişikliği biraz sıkıntı verse de oyun içinde yaptığı değişikliklerle bu sorunu da ortadan kaldırmayı başardı. İlk yarı istediğini alan Beşiktaş ikinci yarıya daha kontrollü başladı. Dakikalar ilerledikçe Napoli iyiden iyiye ağırlığını sahaya yansıtmaya başlamıştı ki 79 dakikada

Quaresma penaltıdan golümüzü kaydetti. Ancak 3 dakika sevinebildik. Defansın yaptığı kademe hatasını Hamsik affetmedi ve skoru eşitledi. İlerleyen dakikalarda her iki takım da beraberliğe razı bir oyunla maçın sonunu tayin

ettiler.

Siyah beyazlılar bu sonuçla bir üst tur için rakibi Napoli karşında üstünlüğü de eline geçirdi. Şimdi sırada Benfica var İlk maçını deplasmanda 1-1 bitiren Beşiktaş kendi evinde oynayacağı bu maçtan galibiyet veya 0-0 gibi bir sonuç çıkarırsa Benfica'ya karşıda üstünlük kurar ve gruptan elini kolunu sallayarak çıkar. Bunu da yapabilecek

Haberin Devamı

güçte olduğunu gösterdi. Kısaca Beşiktaş kalan iki maçından 4 puan çıkarması gerekiyor .

Bu gruptan çıkması durumunda Beşiktaşı çok daha güçlü ekipler bekliyor olacak. Siyah beyazlı ekibin çok acil gerçekten kaleyi gördüğü anda şut çekebilen rakip defansı hallaç pamuğuna çevirecek iyi bir santrfora ihtiyacı var ve bu golcüyu besleyecek bir de forvet arkası lazım.

Orta sahada Atiba-Tolgay ikilisin de sorun yok. Ancak Gökhan ve yere göğe sığdıramadığımız Oğuzhan malesef istenileni veremiyor, Belki de biz Oğuzhan'ı çok abartık. Adam ben buyum diyor.

Querasma aldığı topları ezerek oyunu yavaşlattı. Her topu aldığında rakip futbolcuları geçmeyi deniyor ve bunda da birinde başarılı olup ikisinde başarısız oluyor. Ggolden önce ceza sahası içinde Beck çok müsait durumda olmasına rağmen ona topu vermedi ve takım arkadaşına adeta kafa tuttu. Sen bu kafayla gidersen Katar'a değil bu sefer Çin'e kadar gidersin sevgili Quaresma.

Haberin Devamı

Maçın hakemi İngiliz Mark Clattenburg adeta arenada seminer verdi . Konu; bir maç nasıl yönetilir. Hakemin yönetiminden ders çıkaracak çok kişi vardır diye düşünüyorum. Hee bu arada hakemin dokunulmaz olmadığını da gördük. Maç bitimi futbolcularla kucaklaşması ayrı bir güzellikti. Bu maçta başarının mimarı rakibini iyi analiz eden oyunu iyi okuyan Şenol Güneş'tir . Beşiktaş bu gruptan çıkabileceğini dosta düşmana gösterdi."