Gazete Vatan Logo
Futbol 'Utanmadınız mı?'

'Utanmadınız mı?'

Türkiye Kupası'na erken veda eden Fenerbahçe'yi spor yazarları yerden yere vurdu, işte yapılan yorumlar

'Utanmadınız mı?'

Yazarlar F.Bahçe'yi yerden yere vurdu
Fenerbahçe'nin Yeni Malatyaspor'a 2-1 mağlup olarak Türkiye Kupası'na erken veda etmesini değerlendiren spor yorumcuları faturayı Aykut Kocaman'a kestiler...
İşte spor yazarlarının çarpıcı Fenerbahçe yorumları...

Ogün Altıparmak 'Aykut'un intiharı' (Yenişafak)
Ligin ilk yarısını 4. bitiren Fenerbahçe, başarısız bir devre geçirdikten sonra 10 günlük tatilin arkasından ikinci yarıya hazırlanmaya başladı. 6 ay zarfında takımın hiç çalışma yapmamasından dolayı kondisyon eksikliği gün yüzüne çıkınca teknik direktör Aykut Kocaman bu yönde hazırlıklarını yaptı ve Yeni Malatyaspor Zirat Türkiye Kupası maçına takımı böyle çıkardı.

Selçuk Yula: Düşünecek ne var ki! (Fotomaç)
Ankaragücü ve Buca maçlarından sonra iş mucizelere kalmıştı. F.Bahçe'ye sadece kazanmak yetmiyordu. Kalan 2 maçta hem 6 puan alacaktı hem de averajını düzeltecekti.
Ama ilk şutu 30. dakikada atan bir takım bu mucizeyi nasıl gerçekleştirebilir ki! F.Bahçe, İkinci Lig takımlarıyla bile baş edemeyecek duruma gelmişse durum vahim demektir..

Semih Yuvakuran: 'Kanarya'nın asıl sorunu saha dışında!' (Zaman)
Fenerbahçe'yi sezonun ilk yarısında nerede bıraktıysak orada bulduk. Yeni Malatyaspor gibi takımlar bu tip maçlarda varını yoğunu ortaya koyuyor.
Dün de öyle oldu. Zaten bütün maçlarda böyle oynasalar açık ara lider olmaları lazım. Ama 2. Lig Beyaz Grup'ta 11. sıradalar. Kanarya mücadeleye başlarken konsantrasyonu sıfırdı. Devre arası kampı yapmazsınız; ancak tesislerinizde 10 gün çalışırsınız. Demek ki diğer kulüpler yanlış yapıyor, Fenerbahçe doğru! Kamplar arkadaşlık ortamını pekiştirir. Orada küsler barışır, dostluk ilerler. Dünyanın en iyi futbolcularını dahi alsanız birlikteliği sağlayamıyorsanız nafile. Dünyanın en iyi futbol oynayan takımı Barcelona

Erdoğan Şenay: "Kupada ölümün adı!" (Milliyet)
Fenerbahçe, Malatya'da futbol adına ne oynayıp ne oynamadığının ve bu ayıplı yenilgiyle ne denli itibar kayıpları içinde sıkışıp kaldığının farkında mıydı dersiniz?
Kupada uzun yıllar öksüz bir yaşamın içinde sıkışıp kalan sarı-lacivertli kadronun genç Malatya önündeki berbat kaderine pek de itirazı yoktu sanki... Öyle ya, grupta prestij arayışından başkaca bir amacı olmayan genç Malatya kadrosu önünde futbol topunu istediği yere koşturma becerisinden yoksun, paslaşma bölgelerindeki ciddiyeti asla doğru yorumlamayan bu "alarga anlayış bozukluğu ile" Fenerbahçe nereye doğru koşuyor ki dersiniz?

Alaattin Metin: 'Hiçbirisi işini ciddiye almıyor" (Akşam)
Fenerbahçe maç sabahı tam kadro idman yaptı. Aykut Kocaman 1.5 saat duran top ve çabukluk üzerinde kafa yordu. Güiza bile çıktı.
Hatta Dia'nın attığı uzun toplara sert vuruşunu görenler 'Bu ayağından nasıl sakat' diyerek şaşırdılar bile.
Sanki on birde oynayacakmış gibi havalıydı.
Bunlar maç öncesi provalarda düşünce olarak, değişimin işareti olarak algılanabilir.
Ama gerçek olan sahnede, sahada güzellik adına hiçbir şey yoktu.
Mazeret aranırsa, 'Zeminin buz tutması, futbolcunun sakatlanma korkusu' hatta 'sabah yapılan ağır idmana bile' bağlanabilir.

Ziya Şengül: "Utanmadınız mı?" (Star)
Bu ayıp kime ait? Fenerbahçe, 28 yıldır bu kupadan nasibini alamamış bir takım. Bunca yıldır müzesine Türkiye Kupası’nı götürmeye hasret kalmış olmasına rağmen, olaya bu kadar şaşı bakan, bir türlü istenilen düzeyde futbol oynayamayan bir takım vardı sahada...
Yeni Malatyaspor, eski belediyenin kurmuş olduğu bir takım. Şu an ligimizin “üçüncü küme” diye bildiğimiz kategorisinde mücadele ediyor. Fenerbahçe ise kendi milli takımlarının hep star oyuncularından oluşmuş, milyon euro’lar alan futbolcularla sahada... Ne oldu? Bu sezon da kupaya veda etti... Ayıp oldu!

Haberin Devamı