Gazete Vatan Logo
Şampiy10 Uluslar Ligi nedir? UEFA Uluslar Ligi puan durumu ne, ne işe yarar?

Uluslar Ligi nedir? UEFA Uluslar Ligi puan durumu ne, ne işe yarar?

Uluslar Ligi nedir, ne işe yarar, UEFA Uluslar Ligi puan durumu ne? A Milli Takımımız, UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında Lüksemburg'u ağırlayacak. Milliler, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak. Söz konusu gelişme ardından uluslar ligi hakkında yapılan aramalar arttı.

Uluslar Ligi nedir? UEFA Uluslar Ligi puan durumu ne, ne işe yarar?

UEFA Uluslar C Ligi 1. Grup'taki beşinci maçında A Milli Futbol Takımımız Lüksemburg'u konuk edecek. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak mücadele, TRT 1'den naklen yayımlanacak.

Uluslar Ligi nedir?

UEFA Uluslar Ligi, UEFA üyesi federasyonların erkek millî futbol takımları arasında yapılan uluslararası futbol turnuvası. İlk Uluslar Ligi, 2018 FIFA Dünya Kupası sonrası Eylül 2018'de başladı. Turnuva büyük oranda FIFA uluslararası maç takviminde yer alan dostluk maçlarının yerini aldı.

4 farklı lig şeklinde tasarlanan organizasyonda lig yükselme ve ligden düşme kuralları var. Buna göre, grup liderleri bir üst lige yükselecek. Son sıradakiler ise düşecek. Ancak düşme, sadece A ve B Ligi'ndeki takımlar için geçerli olacak. C Grubu'nda son sırada yer alan ekip ise D Grubu lideriyle play-out maçı oynuyor ve düşen/yükselen bu şekilde belirleniyor.

UEFA Uluslar Ligi puan durumu ne?