Gazete Vatan Logo
İspanya UEFA Avrupa Ligi finali Liverpool Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

UEFA Avrupa Ligi finali Liverpool Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

UEFA Avrupa Ligi finalinde iki ekip, İsviçre'nin Basel kentinde karşı karşıya gelecek.

UEFA Avrupa Ligi finali Liverpool Sevilla maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta?

UEFA Avrupa Ligi finalinde Liverpool ile Sevilla karşılaşacak.

18 Mayıs Çarşamba günü TSİ 21.45 'te İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob Park'ta oynanacak maç, TRT 1 'den naklen yayınlanacak. Bu önemli karşılaşmada İsveçli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak.

Sevilla, 2005-2006 sezonundan bu yana dört kez Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşarken Liverpool'u devirmesi halinde kupayı üst üste üçüncü kez müzesine götüren ilk takım olacak.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nu lider tamamlayan Liverpool, son olarak yarı finalde Villarreal'i saf dışı bırakarak finale adını yazdırmıştı. Şampiyonlar Ligi'nde grubunu 3. sırada tamamlayarak yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam eden Sevilla ise yarı finalde Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'i elemişti.

Zorlu mücadele öncesi Sevilla, La Liga'da sezonu 52 puanla 7. basamakta tamamladı. Liverpool ise Premier Lig'de 60. puanla 8. basamakta yer alarak Avrupa potasının dışında kaldı.

Dev final öncesi Liverpool'da doping yasağı bulunan Mamadou Sakho'nun yanı sıra Divick Origi'nin de sakatlığı sürüyor. Son dönemde yaşanan sakatlıklar bir hayli başı ağrıyan Sevilla'da ise Krohn-Dehli, Reyes ve Tremoulinas gibi önemli isimler Liverpool'a karşı forma giyemeyecek.

Haberin Devamı

MUHTEMEL 11'LER:

Liverpool : Mignolet, Clyne, Lovren, Toure, Moreno, Emre Can, Milner, Lallana, Coutinho, Firmino, Sturridge

Sevilla : Rico, Ferreira, Rami, Carrico, Escudero, Krychowiak, N'Zonzi, Machin, Banega, Konoplyanka, Gameiro