Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Üçüncülük de elimizden gitti

Üçüncülük de elimizden gitti

97 kiloda Şamil Erdoğan’ın dopingli çıkmasının ardından serbest stilde kazandığımız üçüncülük de Rusya’nın oldu.

Üçüncülük de elimizden gitti

TÜRK güreşi serbestte 1974 yılında elde edilen Dünya üçüncülüğünün ardından tam 40 yıl sonra yeniden aynı başarıyı tekrarladık diye sevinirken Şamil Erdoğan’ın dopingle yakalanması bu efsanenin sona ermesine neden oldu. Özbekistan’da 41 puan alarak Rusya ve İran’ın ardından takım halinde üçüncülük kürsüsüne çıkan Türkiye bronz madalyanın gitmesiyle 8 puan kaybederek dördüncülüğe düştü ve Azerbaycan, Dünya üçüncüsü oldu.

AY-yıldızlılar Dünya Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası’nda 125 kiloda Taha Akgül altın, 70 kiloda Yakup Gör gümüş, 86 kiloda Selim Yaşar ve 97 kiloda Şamil Erdoğan bronz olmak üzere 4 madalya kazanmıştı. Türkiye bundan 40 yıl önce, 1974 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 52 kiloda Ali Rıza Alan ve 82 kiloda Mehmet Uzun gümüş, 62 kiloda Vehbi Akdağ ve 90 kiloda Mehmet Güçlü’yle bronz madalya kazanarak yine dünya üçüncüsü omuştu.

Analiz merkezlerinden kaçış yok

ŞAMİL Erdoğan’da çıkan Stanozolol son dönemlerde aralarında Nevin Yanıt’ın da bulunduğu çok sayıda sporcuda yakalanan yasaklı madde. Kullanıcılar arasında bu maddenin çabuk silindiğine ilişkin kanaat varsa da doping analiz merkezlerinin sürekli geliştirdiği inceleme tekniklerinden sporcular artık kaçamıyor. Şamil Erdoğan’la ilgili yapılan değerlendirmelerde de “Ya kendisi ya da kim verdiyse gelişmelerden haberi muhtemelen yok” değerlendirilmesi yapılıyor.

Haberin Devamı

Şamil Erdoğan kontrolden de kaçmış
Özbekistan’da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan ancak yapılan kontrollerde A numnunesi pozitif çıkan güreşçi Şamil Erdoğan’ın şampiyonaya gitmeden hiçbir kontrole girmediği anlaşıldı.
Dopingle Mücadele Komisyonu’nun turnuva öncesindeki kontrolünde 97 kiloda kampta bulunan Fatih Yaşarlı, Ali Bönceoğlu, İbrahim Bölükbaşı ve Hüseyin Gündüz numune verip kontrole girerken yetkililer gelen komisyon temsilcilerine Şamil Erdoğan’ın hazırlıklarını Rusya’da sürdürdüğünü bu nedenle kampta bulunmadığını bildirdiler. Böylece Rusya’dan doğrudan Özbekistan’a geçen Erdoğan kontrole tabi tutulmadan mindere çıktı.

Haberin Devamı