Gazete Vatan Logo
Basketbol Tyus ve Diebler Anadolu Efes'te!

Tyus ve Diebler Anadolu Efes'te!

Geçen sezon şampiyonluğu finalde kaçıran lacivert-beyazlılar transferde hız kesmiyor

Tyus ve Diebler Anadolu Efes'te!

Anadolu Efes geçtiğimiz sezon Karşıyaka’da forma giyen Jon Diebler ve Maccabi’den Alex Tyus’ı kadrosuna katarken Perperoglou ile de yolları ayırdı

GEÇEN sezon şampiyonluğu final serisinde Pınar Karşıyaka’ya kaptıran Anadolu Efes transferde bombaları patlatmaya devam ediyor. Lacivertbeyazlılar geçtiğimiz sezon Karşıyaka’da forma giyen Jon Diebler ve Maccabi Tel Aviv’den Alex Tyus’ın transferini bitirdi.

EFES’İN 1+1 yıllık sözleşme imzaladığı 27 yaşındaki pivot Tyus önceki sezon İsrail ekibiyle Euroleague şampiyonluğu yaşamış, geçtiğimiz sezon ise THY Avrupa Ligi’nde oynadığı 25 karşılaşmada 7.2 sayı, 5.2 ribaunt ve 1.2 blok ortalamaları üretmişti. Lacivert-beyazlıların bir diğer transferi olan 27 yaşındaki şutör guard Diebler ise geçen sezon İzmir ekibinin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuş ve ligde forma giydiği 42 maçta 13.0 sayı, 3.4 ribaunt, 1.5 asist ortalamaları yakalamıştı.

BU arada Efes, İspanyol devi Barcelona ile görüşme halinde olan Yunan oyuncu Stratos Perperoglou’nun sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti. G.Saray’ın kadrosuna katmak istediği Stephane Lasme ve Karşıyaka’nın gündeminde olan Matt Janning’le de lacivert-beyazlıların kısa süre içersinde yollarını ayırması bekleniyor.

Haberin Devamı