Gazete Vatan Logo
Basketbol 'Türkiye'ye yeniden dönebilirim'

'Türkiye'ye yeniden dönebilirim'

Los Angeles Lakers ve Anadolu Efes'in eski yıldızı Sasha VujacIc, Şampiy10'a konuştu:

'Türkiye'ye yeniden dönebilirim'

ÇOK önemli isimleri izleme fırsatı bulmak Türkiye’de sporsever olmanın önemli artılarındandır. Pek çok branşta olduğu gibi basketbolda da önemli yıldızların yolu düştü ülkemize. Onlardan biri de Sasha Vujacic...

LOS Angeles Lakers formasıyla uzun yıllar NBA’de izlediğimiz, basketbolu kadar Maria Sharapova’yla olan ilişkisiyle de konuşulan Sloven oyuncunun Anadolu Efes’le anlaştığı haberine çok sevinenlerden biri de bendim. 2009 NBA finalini izlemeye gittiğimde kupayı alan kadroda olan Vujacic, ertesi sezon da kazanılan şampiyonlukla birlikte 2 NBA yüzüğü olan, önemli bir kariyer, özel bir yetenekti sonuçta.

‘DOST ZİYARETİNDEYİM’

KENDİSİNİ 2 sezon İstanbul’da izleyecek olmak şanstı. Gelişiyle büyük beklentileri de beraberinde getiren Sasha, yeteneklerinin yanı sıra hedef olduğu eleştirilerle de gündem oldu ve bana göre Türk basketbolu ondan yeterince faydalanamadan sona erdi buradaki macerası.

SÜPER şutör 1 yıl aradan sonra istediği gibi veda edemediği İstanbul’daydı bir kez daha. Sasha’yı yeniden burada görüp, sohbet etme fırsatı buldum:

Öncelikle nasılsın Türkiye’den ayrıldığın dönemden itibaren neler yapıyorsun?

"OLDUKÇA iyiyim. İstanbul’dan ayrıldıktan sonra evime; Los Angeles’a döndüm. Zaman zaman 2. evim İtalya’ya gidiyorum ve şimdi de çok sevdiğim İstanbul’da, ailem gibi gördüğüm dostlarımı ziyarete geldim. Yeniden LA’e dönüp çalışmalarıma kaldığım yerden devam edecek olmanın heyecanı içindeyim.

İstanbul ziyaretinde G.Saray Liv Hospital-Banvit maçını izlemeye gittin ve bu da ‘Sasha yeniden İstanbul’a mı dönüyor?’ sorularını beraberinde getirdi.

"HER ne gerekçeyle olursa olsun yeniden İstanbul’da olmak harika. Buraya gelme sebebimi hem iş hem de dostlarımı ziyaret olarak açıklayabilirim."

‘ÇOK İSTEKLİYİM’

Seni yeniden bir Türk takımında görmemiz mümkün mü?

"KAZANMAYA, başarıya çok istekli, çok motive durumdayım şu an. Ve kazanmak için her şeyini ortaya koyan, hedeflerimin örtüştüğü bir takımda oynamak tek isteğim. Elbette tekrar Türkiye’de oynamam mümkün."

‘Final çekişmeli geçecek’

Ligimizi hala takip ediyor musun ve final için düşüncelerin neler?

"DOĞRUYU söylemek gerekirse Beko Basketbol Ligi’ni yakından takip etme fırsatım çok olmadı bu sezon. Ama oyuncular kadar pek çok önemli Türk ve yabancı antrenörün görev yaptığı Türkiye Ligi her sene çok önemli bir gelişme kaydediyor. Final de çok çekişmeli bir mücadeleye sahne olacaktır şüphesiz.

'Gelişim arttıkça başarı gelecektir'

Önemli yatırımların olduğu Türk basketbolunda henüz istenen başarıların yakalanamamasını neye bağlıyorsun?

"BENCE gelişim arttıkça başarı da kendiliğinden gelecektir. Başarının reçetesi de şu anda burada görev yapan çok önemli Türk ve yabancı antrenörlerden geçiyor. Onların bilgi ve yol göstermeleri ışığında başarılı süreçler gerçekleşecek, sonuçta aklın yolu birdir.

‘Efes'ten ayrılışım hayâl kırıklığıydı’

Anadolu Efes’ten istemediğin şekilde ayrıldın. İstanbul’u seven biri olarak en çok neyi özledin?

"ANADOLU Efes’le yollarımın ayrılma süreci oldukça üzüntü vericiydi. Hem kariyerim hem de özel hayatımda yaşadığım en büyük hayâl kırıklığıydı kesinlikle. Özlediğim şeylere gelince; tabii ki burada edindiğim ve beni ilk günden itibaren destekleyen dostlarım."

Haberin Devamı