Gazete Vatan Logo
Beşiktaş ‘Türkiye’yi tanımadıkları için Milli Takım’ı düşünmüyorlar’

‘Türkiye’yi tanımadıkları için Milli Takım’ı düşünmüyorlar’

“Almanya’daki gençler neden Türkiye’yi seçmiyor?” sorusuna kendisi de bir gurbetçi olan Tolgay Arslan’dan çarpıcı tespit

‘Türkiye’yi tanımadıkları için Milli Takım’ı düşünmüyorlar’

BEŞİKTAŞ’IN orta sahadaki en büyük kozlarından biri olan Tolgay Arslan, Şampiyonlar Ligi’nde tanınan bir takım konumuna geldiklerini söyledi. Dün BJK TV’ye açıklamalarda bulunan Tolgay “Beşiktaş stadı ve taraftarıyla Avrupa’da konuşulan bir takım oldu. Belli bir seviyeye geldik, daha da iyi olmaya çalışıyoruz.

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde gruptan çıkarsak iyi bir rakip gelecek. Geçen sezon son maça kadar devam ettik. O karşılaşmanın ardından daha iyi olacağımızı söylemiştim, çünkü ben de dahil olmak üzere takımda ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynayan oyuncular vardı. Geçen sene tecrübesizlik dezavantajdı. Bu sezon ise daha deneyimliyiz.

‘A MİLLİ FORMA İÇİN BEKLİYORUM’

ALMANYA’DA büyüdüğüm için Beşiktaş’a transfer olana kadar Türkiye hakkında fazla bilgi sahibi değildim. Yılda bir kez Türkiye’ye gelmekle olmuyor. O yüzden Almanya’daki genç oyuncular, Milli Takım’ı düşünmüyor. Ben ülkemi tanıdım. A Milli Takımı’nda oynamak için bekliyorum.”

‘Hakemlerin işi zor’

TÜRKİYE’DE hakemlerin işi zor. Hakemlere sahip çıkmamız gerek. Onlar da hata yapabilir. Şampiyonlar Ligi’nde hakemler daha çok oyunu oynatmaya çalışıyor. O zaman daha zevkli ve kaliteli oyun oluyor. Avrupa liglerinde hakemler hata yaptıklarında özür dileyip, ‘ben öyle gördüm’ diyor.”
‘Bize karşı daha motive oluyorlar’
“RAKİP takımlar bize karşı daha çok motive oluyor. Kendi futbolumuzu oynayıp, yüzde 100’ümüzü sahaya yansıtabilirsek daha başarılı olabiliriz. Rakiplerin bizi yenmesi zor.”

Haberin Devamı