Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Transfer açıklaması: 'Lanzini ve Mitroglou...'

Transfer açıklaması: 'Lanzini ve Mitroglou...'

Beşiktaş Teknik direktörü Slaven Bilic, Dünya Kupası ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Transfer açıklaması: 'Lanzini ve Mitroglou...'

TRTSpor'da yayınlanan Kupa Anatomi programına katılan Slaven Bilic, Dünya Kupası'yla ilgili soruları yanıtladı. İşte Bilic'in açıklamaları;

''Zor bir sezon bizi bekliyor''

Önümüzdeki sezon için Beşiktaş'ın durumunu değerlendiren Bilic, ''Beşiktaş'ta bulunmayı ve burda çalışmayı çok seviyorum. Bundan 5 yıl sonra burda kalmayı tabi ki çok isterim ama futbolda işler böyle yürümüyor. Artık hayat çok hızlandı. Beşiktaş zor bir sezon geçirdi. Bu sene de zor bir sezon bizi bekliyor. Her ne kadar zorluklar yaşasak da benim önemli bir görevim var. Her ne kadar elimizde dar bir kadro olsa da benim görevim oyuncularımın gelişimlerini sağlamaktır'' dedi.

''Bu yıl şampiyonluk şansımız...''

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansının sorulması üzerine Bilic, ''Bu yıl şampiyonluk şansımızla ilgili söyleyeceğim tek bir şey var. Rakiplerimizle arada bir kadro farkı var ama bahsettiğimiz takım Beşiktaş. Tabi ki şampiyon olmak için oynayacaktır. Dünya Kupası'ndan bir örnek verecek olursam, turnuvada Arjantin, Almanya, Brezilya gibi takımlar var. Ama aynı turnuvada Meksika, Şili gibi takımlar da var. Şili'nin hocasına gidip sorsak kadrosu dar olmasına rağmen kazanmak için sahaya çıkacaklarını söylerler. Bu tamamen inançla ilgili birşey'' dedi.

Haberin Devamı

''Güney Amerika takımlarının öne çıkmasının sebebi....''

Turnuvada geride kalan maçlarda beğendiği oyunculara değinin Bilic, ''Neymar zaten Brezilya'nın kahramanı ve takım arkadaşlarını o taşıyor. Messi'nin performansını da çok beğeniyorum. Bence dünyanın en iyisi. Dünya Kupası'nda çok yüksek sonuçlar almak için bireysel yeteneği yüksek oyunculara sahip olmanız gerek. Sadece takım oyunuyla bunu yapamazsınız. Bu Dünya Kupası takım oyununun öne çıktığı bir turnuva oluyor. Kolombiya gibi, Şili gibi, Fransa gibi. Bence Güney Amerika takımlarının öne çıkmasının nedeni daha iyi takım oyunu oynamalarıdır'' dedi.

''Benim oyuncum birini ısırsa...''

Luis Suarez'in, Chiellini'yi ısırmasıyle ilgili de konuşan Bilic, ''Suarez çok özel bir oyuncu. Sıradan bir insan değil gerçekten özel bir karakter. Attığı goller ve o gollerini kutlama şekli çok özel. Bu olayı ona sorsak belki kendisi bile açıklayamıyordur. Tamam, Chiellini olayı çok abarttı ama Suarez bunu üçüncü kez yapıyor. Benim oyuncum böyle bir şey yapmış olsa ne yapardım tam olarak bilemiyorum ama sanırım onunla sık sık konuşur iletişim kurmaya çalışırdım'' dedi.

Haberin Devamı

Bilic, Wolfsburg'da oynayan Ivan Perisic'i devre arasında istediklerini söylerken, "Devre arası transfer döneminde Perisic'i kiralık olarak getirmeye çok yakındık ancak olmadı. Wolfsburg'un bir oyuncusu sakatlandı ve göndermediler." dedi.
"JONES'A KAPI KAPANMADI"
Sezonun ikinci yarısında kiralık olarak oynayan Jones'a kapıyı kapatmadıklarını belirten Hırvat teknik adam, "Jermaine Jones iyi bir performans gösterdi. İyi bir profesyonel, iyi bir Dünya Kupası oynuyor. Bir opsiyonumuz vardı, hala bir opsiyonumuz olabilir. Daha bir karar verilmedi." ifadelerini kullandı.
LİSTEDE YER ALAN 2 İSİM
Lanzini ve Mitroglou'nun listelerinde olduğunu kaydeden deneyimli hoca, "Kapalı kapılar ardında neler konuştuğumuzu tabii ki söylemeyeceğim. Ancak Lanzini ve Mitroglou listemizde olan oyuncular ve Beşiktaş'a faydası olacağını düşündüğümüz isimler." diye konuştu.

Haberin Devamı