Gazete Vatan Logo
Futbol Timsah Chikhura düştü

Timsah Chikhura düştü

Bursaspor, Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Chikhura Sachkere ile evinde golsüz berabere kalıp turu zora soktu

Timsah Chikhura düştü

TÜRK futbolunun 2014-2015 sezonunu resmen açtığı maçta 'yedekten' Avrupa Ligi'ne katılan Bursa, Gürcü rakibi Chikhura'ya sergilediği daha üstün futbola karşın gol atamayarak işi rövanşa bıraktı. İlk yarıdaki iki net pozisyona karşın istediği baskıyı kuramayan temsilcimiz ikinci bölümde daha etkili oldu ancak son vuruşlardaki sıkıntı skorun değişmesine yetmedi.

13. dakikada Volkan'ın sağdan kale sahasına gönderdiği topu önce Fernandao kafa şutuyla çok uygun durumda kaleye gönderdi, kaleci Kvilitaia gole izin vermedi. Pozisyonun devamında bu kez Belluschi'nin kaleye gönderdiği topa Chikhura defansı etten duvar oldu.

31'DE Aydın'ın faul atışında kale sahasına gönderdiği ortaya Traore'nin sırtı dönük vaziyette vurduğu kafa şutu auta gitti. 41'de bu kez Şener'in ortasına Fernandao'nun dokunuşunda kaleci yine başarılıydı. 42'de Belluschi'nin ortasında yine dokunan Fernandao'nun sert şutu auta çıktı.

KAÇTIKÇA KAÇTI

İLK yarı golsüz kapanırken ikinci devreye Bursa hızlı başladı. 50'de Volkan'nın faul atışından yaptığı ortaya İbrahim'in kafa vuruşu direkten döndü, yetişen Fernandao'nun müdahalesine defans yine gol izni vermedi. 59'da Volkan'ın soldan inerek çıkardığı top Enes'in adeta ayağını yalayarak auta çıktı.

Haberin Devamı

BURSA karşılaşmanın kalan bölümünde de özellikle Volkan'ın soldan yaptığı bindirmelerle rakip kale önünde etkili olmaya çalıştı. Ancak kaleci Kvilitaia'nın zamanında müdahaleleri tehlikeli pozisyonları oluşmadan ortadan kaldırınca gol gelmedi. Ve karşılaşma başladığı gibi golsüz sona erdi. Rövanş bir hafta sonra Gürcistan'da oynanacak.