Gazete Vatan Logo
Galatasaray Terim'den ara plan!

Terim'den ara plan!

Milli maçlar için verilen arada Fatih Terim, takımın eksiklerini kapatıyor.

Terim'den ara plan!

Duran toplarda hem savunma hem de hücumda sorun gören deneyimli teknik adam önce bu duruma el attı. Orta sahada Fernando ve Tolga ile de ayrıca ilgilenen Fatih Terim, zorlu fikstürü düşünerek maç içindeki hamlelerini de takımına ezberletiyor.

SARI-kırmızılılar zorlu fikstürün ilk kritik sınavından bir puan çıkarırken bundan sonraki haftalar için de kritik bir süreç başlıyor. Milli maçlar için verilen ara sonrasında Trabzonspor karşısına çıkacak olan G.Saray, ardından Beşiktaş, Başakşehir, Alanyaspor ve G.Birliği ile karşı karşıya gelecek. İşte bu maçları en az kayıpla bitirmek isteyen teknik direktör Fatih Terim, takımdaki eksikleri de tek tek belirleyip kolları sıvadı.

KURMAYLARI ile birlikte takımdaki eksikleri milli maçlar için verilen arada gidermek isteyen deneyimli teknik adam, antrenmanlarda bu konulara yoğunlaştı.

1) DURAN TOPLAR
SON yıllarda özellikle savunmada G.Saray’ın duran toplardan yediği goller en büyük sorunlardan biri. Savunmada bir türlü duran toplara çare bulamayan G.Saray, bu sebepten dolayı puan kayıplarını da sık sık yaşıyor. Fatih Terim de geldiğinden yana bu konu ile uğraşırken yine savunmada duran top çalışmaları yaptıracak. Fakat bu kez farklı olan ise deneyimli teknik adamın, hücum hattında da duran top çalışmaları yaptıracak olması. Ekibinin hücumda duran toplarda bir türlü etkili olamaması da Terim’in gözünden kaçmazken bu süreçte Terim hava topuna yönelik çalışmalar yaptırıyor.
2) HEDEFTEKİ İKİLİ
SAKATLIKLARLA boğuşan Fernando geri dönerken milli maçlar için verilen arada Terim, Sambacı’ya ayrıca önem veriyor. Brezilyalı oyuncunun eksiklerinin giderilmesine yoğunlaşacak olan Terim ayrıca Tolga Ciğerci’yi de bu süreçte iyi hazırlayıp rotasyonda daha çok kullanmak istiyor.
3) MAÇTAKİ B PLANI
TAKIMININ oyunundan memnun durumda Fatih Terim. Ancak kalan maçları öyle zorlu ki G.Saray’ı, her sonuca açık karşılaşmalar bekliyor. İşte bu nedenle 90 dakika içinde sahada farklı taktik hamleler de yapmak isteyen Terim, ekibini de buna göre hazırlıyor. Maç sırasında skora göre değişime gitmeyi planlayan İmparator, antrenmanlarda bu duruma göre hazırlıklarını da yapıyor.

Haberin Devamı